23 Mart 2007 00:00

Geçici işçinin sabrı kalmadı

Tez Koop-İş üyesi geçici işçiler Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yaptıkları eylemle kadroya alınmamalarını protesto ettiler.

Paylaş

Tez Koop-İş üyesi geçici işçiler Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yaptıkları eylemle kadroya alınmamalarını protesto ettiler. Hükümetin hazırladığı tasarının üniversitelerde çalışan işçileri kapsam dışı bıraktığını dile getiren işçiler, taleplerine sessiz kalan Türk-İş’in ve bakanlıkların önünde eylem yapacaklarını duyurdular.
“Suskun Türk-İş istemiyoruz”, “İşsiz kalmak istemiyoruz” ve “AKP yasanı al başına çal” sloganlarının atıldığı eyleme SES ve Koop-İş de destek verdi. Tez-Koop-İş 2 No’lu Şube Başkanı Rabia Özkaraca, hükümetin ayrımcı ve konfederasyonları Türk-İş’in ise sessiz tutumunu protesto etmek için her hafta bir işyerinde eylem gerçekleştirdiklerini belirtti. Tüm geçici işçilere kadro verilmesini istediklerini dile getiren Özkaraca, Türk-İş’e masaya yumruğunu vurmaya çağırdı. Şube Sekreteri Selahattin Karakurt ise işyerleri önündeki eylemlerin sona erdiğini, Türk-İş ve bakanlıkların önünde eylem yapacaklarını dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

IUF Hilton’u uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa