24 Mart 2007 00:00

‘Emekçiler dönecek, Boyalı gidecek’

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Cemal Boyalı’nın başlattığı soruşturma sonucunda memuriyetten men cezası alan Büro Emekçileri Sendikası (BES) İşyeri Temsilcileri Zülbiye Aygün ile Hülya Çağlar’ı mesai ve mücadele arkadaşları yalnız bırakmadı.

Paylaş

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Cemal Boyalı’nın başlattığı soruşturma sonucunda memuriyetten men cezası alan Büro Emekçileri Sendikası (BES) İşyeri Temsilcileri Zülbiye Aygün ile Hülya Çağlar’ı mesai ve mücadele arkadaşları yalnız bırakmadı. BES üyeleri dün yaptıkları eylemle, Boyalı’ya “Biz işyerlerimize döneceğiz sen gideceksin” diye seslendiler.
500 Maliye emekçisi hakkında soruşturma açılmasına, 60 emekçinin sürülmesine, 70 emekçinin kademe ilerlemesi cezası almasına, 100’ü aşkın emekçinin mesai ücretlerinden yararlanamamasına neden olan Boyalı son olarak, 5 BES işyeri temsilcisi hakkında “siyasi ve ideolojik içerikli sendika bildirisi dağıttıkları” iddiasıyla soruşturma açtırdı. Soruşturma neticesinde Yıldırım Beyazıt Vergi Dairesi BES İşyeri Temsilcileri Zülbiye Aygün ile Hülya Çağlar’a “memuriyetten men cezası” verildi. Cezaların önceki gün tebliğ edilmesi üzerine Maliye emekçileri eyleme geçti.
BES üyeleri dün öğle saatlerinde Yıldırım Beyazıt Vergi Dairesi önünde toplanarak, cezaları protesto ettiler. Cezalara yol açan sendika bildirisini taşıyan emekçiler, “Zafer direnen emekçinin olacak” ve “Emekçiyiz haklıyız, kazanacağız” sloganlarını attılar. KESK’e bağlı sendikaların yöneticilerinin de destek verdiği eyleme, memuriyetten çıkarılan Zülbiye Aygün ile Hülya Çağlar da katıldı.
BES Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Cemal Yıldırım, Boyalı’nın göreve geldiği günden bu yana çalışanların kazanılmış haklarını almaya yönelik girişimlerde bulunduğunu kaydetti. Boyalı’nın uygulamalarına karşı açılan 400’e yakın davanın tümünün kazanıldığını, cezaların ve sürgünlerin geri alındığını anımsatan Yıldırım, son cezaların da yargıdan döneceğini vurguladı.
Memuriyetten çıkarılan Zülbiye Aygün ise sendikal mücadele yürüttükleri için verilen cezayı “onur” olarak gördüklerini kaydetti. BES Genel Başkanı Mustafa Çınar, “Mücadelemizi sürdüreceğiz. Arkadaşlarımızın masalarını boş bırakın, yakında dönecekler” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bakaç’ta sendika düşmanlığı

SONRAKİ HABER

Danone-Tikveşli’de sorun uluslararası alana taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa