02 Mayıs 2007 00:00

Antoloji.com mahkeme kararıyla açıldı

Mahkeme, bir sayfasında ziyaretçilerin Adnan Oktar hakkında yazdıkları yazılar nedeniyle yayını 12 Nisan’da durdurduğu www.antoloji.com İnternet sitesini yeniden açtı.

Paylaş

Mahkeme, bir sayfasında ziyaretçilerin Adnan Oktar hakkında yazdıkları yazılar nedeniyle yayını 12 Nisan’da durdurduğu www.antoloji.com İnternet sitesini yeniden açtı.
Site yetkililerinin itirazını 27 Nisan’da görüşen Kadıköy 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, itiraza konu yazıların silinerek antoloji.com’un açılmasına karar verdi. Kararın Türk Telekom’a ulaşması ile birlikte site adresi yeniden kullanıma açıldı.
Sitenin yeniden yayına geçmesi dolayısıyla bir yazılı açıklama yapan sitenin yöneticisi Cengiz Ekrem Teymur, itirazlarını üç noktada ifade ettiklerini, bunlardan en önemlisinin, “İçinde milyonlarca yazının bulunduğu sitede yer alan bir kaç yazıdan tüm sitenin kapatılması” olduğunu bildirdi.
Önlemin “orantısız derecede ağır bir karar” olduğunu savunan Teymur, yayın durdurma nedeniyle “çok sayıda üyelerinin hem iletişiminin engellendiği hem de yazılarına engel konduğunu”, oysa şikayete konu yazıların kapatma henüz uygulanmadan siteden silindiğini kaydetti.
Antoloji.com’un tüm bölümleri ve tüm sayfalarının açık olduğunu açıklayan Teymur, “Kültür ve Sanat’ı sanal alemde canlı tutmak için çalışmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.
Teymur, sitenin kapatılmasına içindeki birkaç yazının neden olduğu “Nedir” bölümünde yeni düzenlemeler yapacaklarını, düzenlemeler tamamlanıncaya kadar, söz konusu sayfalarda yalnızca site editörlerince gözden geçirilen yazıların yayınlanacağını duyurdu. (İstanbul/BİA)
ÖNCEKİ HABER

Sıkıntılı lider

SONRAKİ HABER

Şarkı yarışması araziye uydu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...