03 Mayıs 2007 00:00

1 Mayıs afişleri sergileniyor

Emek Partisi’nin “Halkların Kardeşliği ve Sendikal Haklar İçin Birleşelim” vurgusuyla ikincisini düzenlediği 1 Mayıs Afiş Yarışması’nda dereceye giren afişlerin sahiplerine, düzenlenen bir törenle ödülleri verildi.

Paylaş

Emek Partisi’nin “Halkların Kardeşliği ve Sendikal Haklar İçin Birleşelim” vurgusuyla ikincisini düzenlediği 1 Mayıs Afiş Yarışması’nda dereceye giren afişlerin sahiplerine, düzenlenen bir törenle ödülleri verildi. Ressam-Sanat Eğitimcisi İbrahim Çiftçioğlu başkanlığında toplanan Seçici Kurul, Özgür Aktaş’ın çalışmasını birinciliğe, Ardan Ergüven’in çalışmasını ise teşvik ödülüne değer bulmuştu.
Yeni Pi Gallery’de düzenlenen ödül töreninde konuşan Ressam İbrahim Çiftçioğlu, Emek Partisi’nin sanatçılarla işçi sınıfını buluşturmak ve sınıfa layık afişlerin yapılmasını sağlamak amacıyla 1 Mayıs Afiş Yarışması’nı düzenlediğini belirtti. Gelecek yıl uluslararası bir afiş yarışması düzenleneceğini dile getiren Çiftçioğlu, yarışmanın jüri üyelerine teşekkür etti. İstanbul’un olağanüstü bir gün yaşadığını ifade eden Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel ise, emekçilerin bütün engellemelere ve baskılara rağmen alanlara çıkarak taleplerini dile getirdiklerini söyledi. Tüzel, yarışmaya katılanlara ve kendilerine yardımcı olan, gençlerle birikimlerini paylaşan jüri üyelerine teşekkür etti. İşçilerin, emekçilerin, aydınlarıyla, sanatçılarıyla birlikte hak mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Tüzel sözlerini şöyle sürdürdü: “Zorlu bir sürece girerken yaşasın işçi sınıfının hak ve özgürlük mücadelesi, yaşasın kardeşliği diyorum.”
Birinci olan afişin sahibi Özgür Aktaş törene katılamazken, teşvik ödülünü kazanan Ardan Ergüven “İşçi sınıfının ne kadar büyük ve etkileyici bir güç olduğunu göstermek için bu afişi yaptım. Çok mutluyum” dedi. 1 Mayıs Afiş Yarışması’na katılan afişler, 12 Mayıs tarihine kadar, İstanbul Beyoğlu’nda Erol Dernek Sokak’taki Yeni Pi Gallery Sergi Salonu’nda sergilenecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
Tel: (212) 236 68 53
ÖNCEKİ HABER

Yalnız ve kırık yolcular

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe bugün tahkime başvuracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa