04 Mayıs 2007 00:00

Üreticiye tarımsal sulama kredisi

Üreticiye dönük, ‘düşük faizli’ Tarımsal Sulama Kredisi imkanı sağlandı.

Paylaş

Üreticiye dönük, ‘düşük faizli’ Tarımsal Sulama Kredisi imkanı sağlandı. Üreticilerin finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması,
tarımsal üretimin geliştirilmesi, verimliliğin ve kalitenin artırılması amacıyla, Ziraat Bankası A.Ş ve Tarım Kredi Kooperatiflerince (TKK) tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin 2006/11201 sayılı Kararnamenin eki Kararda değişiklik yapılmasına dair karar, Resmi Gazetede yayımlandı.
Kredi indirim oranları kullanım amacına göre...
Resmi gazetede yayımlanan karara göre, Ziraat Bankasının 1 Mayıs 2007’den geçerli kullandıracağı kredide indirim oranı, damla sulama, yağmurlama sulama ve buna dönük yatırımları içeren ‘modern basınçlı sulama sistemlerinde’ yüzde 100, derin kuyu açılması vb ile yatırımları içeren ‘diğer sulama sistemlerinde’ ise yüzde 60 olarak uygulanacak.
Aynı karar kapsamında yapılan bir başka değişikliğe göre, Banka ve TKK’nın bu Karar kapsamında açılan kredilerden doğacak gelir kayıpları, Bankanın cari tarımsal kredi faiz oranları ile kredi konuları itibarıyla uygulanan faiz oranlan arasındaki fark esas alınarak hesaplanacak ve kredilerin faiz tahakkuk tarihlerinde avans olarak Hazine Müsteşarlığınca ilgili yıl bütçelerine bu amaçla konulacak ödenekten karşılanacak. (Ankara/AA)
ÖNCEKİ HABER

‘Tekstil sektörüne gereken önem verilmiyor’

SONRAKİ HABER

Üzüm Birliği’nden akaryakıt desteği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...