14 Mayıs 2007 00:00

Ermenistan’a Eurovision jesti

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen 52. Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Shake It Up Şekerim” adlı şarkıyla ülkemizi temsil eden Kenan Doğulu, topladığı 163 oyla 24 şarkıcı arasından 4’üncü oldu. Türkiye ise 12 puanını Ermenistan’a gönderdi.

Paylaş

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen 52. Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Shake It Up Şekerim” adlı şarkıyla ülkemizi temsil eden Kenan Doğulu, topladığı 163 oyla 24 şarkıcı arasından 4’üncü oldu. Türkiye ise 12 puanını Ermenistan’a gönderdi.
Yarışmada birinciliği Sırbistan adına “Molitva” adlı şarkıyla yarışan Mariya Şerifoviç, 268 puanla kazandı. Yarışmada ikinciliği Ukrayna, üçüncülüğü de Rusya elde etti.
Halayla seyirciyi coşturdu
Helsinki Hartwall Arena buz hokeyi salonunda yapılan, yaklaşık 12 bin seyircinin izlediği finalde, Kenan Doğulu 22. sırada sahne aldı. Doğulu’ya dansçılar Dominique, Jessica, Charlie ve Sarah eşlik etti. Koreografisinde oryantal figürlerin de yer aldığı gösteride, Doğulu ile dansçıları, şarkıda Türk ezgilerinin yer aldığı bölümdeki halay figürleriyle seyircileri coşturdu. Doğulu, şarkısının sonunda büyük alkış topladı.
Türkiye 12 puanı Ermenistan’a verdi
Oylamada Türkiye’ye Fransa, Belçika, Almanya, Hollanda ve İngiltere 12 tam puan verirken, 6 ülkeden de 10 puan geldi. Türkiye ise 12 puanını Ermenistan’a gönderdi.
Yarışmanın önümüzdeki yıl yapılacak finalini Sırbistan düzenleyecek. Ve Türkiye önümüzdeki yıl yaplacak 53. Eurovision Şarkı Yarışması’na yarı finallere kalmadan direkt katılacak.
Tartışmalara yol açtı
52. Eurovision Şarkı Yarışması’nın yarı finalinde eski Doğu Bloku ülkelerinin üstünlük sağlaması tartışmalara yol açtı. Finale kalanların çoğunluğunun eski Doğu Bloku ülkeleri olması, final öncesinde katılımcı ülke delegasyonları arasında soğuk hava estirdi. Eurovision Şarkı Yarışması’na ilk kez katılan ve finale çıkan Gürcistan’nın delegasyon Sözcüsü Vasyl Myroshnychenko, ülkesini temsil eden Sopho’nun finale yükselmesinin kendileri için sürpriz olmadığını söyledi. Önemli olanın kazanmak değil, katılmak olduğunu ifade eden Myroshnychenko, finale kalmalarının Gürcistan’ı yeniden bir araya getirdiğini kaydetti.
Batı başkaldıramaz
İsmini açıklamak istemeyen İsviçre delegasyonu yetkilisi de Batılı bir ülkenin kazanmasının bundan sonra artık çok zor olduğunu belirterek, İsviçre’nin finale kalamamasının delegasyon içinde tartışmalara yol açtığını söyledi. Hollandalı gazeteci Annemart Van Rhee ise ülkesinin finale kalamamasının ardından yaptığı açıklamada, “Doğu Bloku şiddetine Batı başkaldıramaz” dedi. İsveçli gazeteci Johanna Hagström de Eurovision şarkı yarışmasının eski Doğu Bloku ülkeleri için hem siyasi anlamda, hem de eğlence olarak daha önemli olduğunu kaydetti. Öte yandan, Moldova adına katılan Natalia Barbu’nun yarışmaya kendi maddi imkanlarıyla katıldığı öğrenildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Engelliler şenlikte buluştu

SONRAKİ HABER

Aslan, vicdani retçi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...