01 Haziran 2007 00:00

‘Aydın Doğan Koç’un oğlu’ yazan siteye sansür

Doğan Grubu’nun sahibi Aydın Doğan, kendisine yayın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle Ortadoğu gazetesi köşe yazarı Serdar Kuru hakkında açtığı tazminat davasında, www.antiemperyalizm.org sitesi için ihtiyati tedbir koydurdu.

Paylaş

Doğan Grubu’nun sahibi Aydın Doğan, kendisine yayın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle Ortadoğu gazetesi köşe yazarı Serdar Kuru hakkında açtığı tazminat davasında, www.antiemperyalizm.org sitesi için ihtiyati tedbir koydurdu.
28 Mayıs’ta İstanbul 6. Hukuk Mahkemesi, erişim engeline ilişkin kararın uygulanması için Türk Telekomünikasyon Ortadoğu Yazılım Hizmetleri AŞ ve diğer İnternet erişim sitelerine yazı yazılmasına karar verdi. Aydın Doğan’ın Kuru hakkında açtığı 200 bin YTL tutarındaki tazminat davasının görülmesine, 27 Haziran’da başlanacak.
Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu’nun (HUMK) 101. maddesi uyarınca bu kararı alan mahkeme, 24 Ocak 2005’te sitede yayımlanan “Aydın Doğan Neyin Peşinde?” ve “Aydın Doğan Vehbi Koç’un öz be öz oğludur” başlıklı yazılar hakkında yapılan şikayette sadece ikincisi için tedbire hükmetti.
HUMK’nın 101. maddesine göre, “Hakim iki taraftan birinin talebiyle davanın ikamesinden evvel veya sonra ihtiyati tedbire karar verebiliyor”. Maddede hangi şartlara buna karar verilebildiği de sıralanıyor.
“Aydın Doğan Neyin Peşinde?” başlıklı yazısında Kuru, “Kelkitli bir toprak ağasının oğlu” Doğan’ın nasıl zengin olduğunu açıklıyor; bir etken olarak da, “diğer otomobil bayilerine üretim kısıtlı diye günde 3 araba gönderilirken Doğan’ın bayisine günde 300 araba gönderilmesiyle” açıkladı.
Doğan’ın bunun ardından Milliyet gazetesini o zamanki sahibi Ercüment Karacan’dan almak için teklif yaptığını ancak bu teklifin Abdi İpekçi ve ekibince reddedildiğini iddia eden Kuru, Doğan’ın ticari ilişkilerinden söz ettiği yazısında, İpekçi cinayetinde ticari çevrelerin parmağının sorgulanmadığını iddia etti.
Kuru, İpekçi cinayetinin “her zamanki şüphelilere yıkanların nedense hiçbir zaman bu suikasttan ticari yarar sağlayan odakları göremediklerini, ya da görmek istemediklerini” savundu. (İstanbul/BİA)
ÖNCEKİ HABER

Almanya’da OHAL günleri

SONRAKİ HABER

LİMAN ARKASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...