23 Haziran 2007 00:00

Evanescence Arena’da

Amerikan alternatif rock müziğin ünlü topluluğu Evanescence yarın Turkcell Kuruçeşme Arena’da bir konser verecek. Albüm satışlarıyla 2000’li yıllara damgasını vuran Evanescence son albümleri “The Open Door” sonrasında...

Paylaş

Amerikan alternatif rock müziğin ünlü topluluğu Evanescence yarın Turkcell Kuruçeşme Arena’da bir konser verecek. Albüm satışlarıyla 2000’li yıllara damgasını vuran Evanescence son albümleri “The Open Door” sonrasında çıktıkları dünya turnesi kapsamında ilk kez Türkiye’ye geliyor.
Fallen’la çıkış yapmışlardı
Evanescence 1990’ların sonunda Amy Lee ve Ben Moody ilk şarkıları “Solitude” ve “Give Unto Me”yi yerel radyolara göndermeye başladıkları dönemde kuruldu. Grubun “gizemli” adını solistleri Amy Lee koydu. İlk çalışmaları 2 EP birkaç yüz kopya basıldı. Ardından da kült albümleri “Fallen” geldi. 2003 yılında tamamlanan Fallen, tüm Kuzey Amerika’da zevkle dinlendi. Zira topluluk sürpriz bir şekilde Nintendo’nun gerçekleştirdiği 2003 Fusion Tour’a headliner olarak katıldı. Amy Lee Amerika’da milyonlarca genç kız için kısa sürede idolleşirken albüm Billboard listelerinde 43 hafta ilk 10’da kalarak 6 platin plak ödülünün sahibi oldu. Billboard top 200 albüm satış listesinde 104 hafta boyunca yerini koruyan ve Amerikan liste tarihinde 1 yıl boyunca listede kalmayı başaran 8 albümden biri olan Fallen, 15 milyon sattı. Grup 2004 yılında iki Grammy kazandı.
Dünya turnesi
Grup “Anywhere but Home” adını verdikleri DVD/CD konser albümünün ardından “The Open Door” adını verdikleri yeni albümleri üzerinde çalışmaya başladı. Albümden yayınlanan ilk single “Call Me When You’re Sober” hit oldu. Albüm Kuzey Amerika’da ilk 7 gün içinde 500 bin kopya sattı ve Billboard listelerine 1 numaradan yerleşti. “The Open Door” aynı zamanda Avustralya, Almanya, Japonya, Fransa, Kanada, Hollanda ve İtalya gibi çok sayıda ülkede zirveye yükseldi. Grup 2006 Ekim ayında Toronto’da başladıkları dünya turnesini sürdürüyor. Kuruçeşme Arena’da gerçekleştirilecek konserin başlama saati 21.00. Ön grup olarak ise Gripin sahne alacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Woody Allen opera sahneleyecek

SONRAKİ HABER

Albayrak AŞ’den açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa