29 Haziran 2007 00:00

Fırtına Vadisi davası film oldu

Fırtına Vadisi’nin avukatlarından Remzi Kazmaz “Vatandaş Mustafa” adını verdiği filminin galası 8 Temmuz’da Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yapılacak. Kazmaz, filmi Fırtına Vadisi’ne elektrik santrali yapılmaması için açılan davaların ...

Paylaş

Fırtına Vadisi’nin avukatlarından Remzi Kazmaz “Vatandaş Mustafa” adını verdiği filminin galası 8 Temmuz’da Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yapılacak. Kazmaz, filmi Fırtına Vadisi’ne elektrik santrali yapılmaması için açılan davaların duruşmalarını takip eden 80 yaşındaki Mustafa amcanın hikayesinden yola çıkarak yapmış.
Fırtına Vadisi için ulusal düzeyde hukuki ve sosyal boyutlarda büyük bir mücadele verildiğini belirten Remzi Kazmaz davadan sonra memleketinde yaşanılan olayların etkisinde kalarak bu filmi çekmeye karar verdiğini söylüyor. Fırtına Vadisi’ni bütün dünyanın tanıdığını belirten Kazmaz, “Burada santral istemiyoruz. Buraya göz koyanları hep uyarıyoruz. Buraya yaklaşmayın, bu ülkeyi biz sizden daha çok seviyoruz. Bu ses halkın sesiydi. Ama içlerinden biri öyle haykırıyordu ki hemen dikkatimi çekmişti” diyor.
Galaya davet
Bu kişi Kazmaz’ın Fırtına Vadisi’ndeki olayları ve bir yandan davayı takip ederken gördüğü ve yaşı 80’lere dayanmış, sadece okur yazar olan Mustafa isimli hemşehrisiymiş. Her mahkemeye katılan Mustafa amcayla tanışan Kazmaz onun duygularından etkilenince filmi onun hikayesinden yola çıkarak yapmaya karar vermiş. Ve filmin adını da “Vatandaş Mustafa” olarak koymuş. Kazmaz 50 dakika süren filminin çekimleri için 14 ay çalışmış. Yapımcılığını Alternatif sinemanın yaptığı filmin montajı ve kurgusu ise Yaşar Bülbül’e ait. Filmin ezgilerini ise Karadeniz müziğinin ustalarından Birol Topaloğlu, Mahmut Turan ve Tahsin Ali Terzi yapmış.
Kazmaz, “Gelin dünya cennetini bir kez görün, Çadırlarınızı alın gelin. Sırt çantalarınızı alın gelin. Rafting, kayak ve spor için ideal Kaçkar Dağları’na gelin. Çünkü Fırtına Vadisi’ni anlatmak 50 dakikalık bir olay değildir. Bu cenneti tüm insanların görmesini isterim. Çünkü Fırtına Vadisi’ni gördükten sonra gelince unutamayacağınız anılarınız, gidince anlatacak birçok hikayeniz olacak” diyor.
8 Temmuz yapılacak olan ve Çamlıhemşin halkı ile tüm doğaseverlerin katılacağı galaya Kazmaz, Fırtına’yı seven herkesi beklediğini belirtiyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Küba’dan gelen karikatürler

SONRAKİ HABER

LİMAN ARKASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...