19 Temmuz 2007 00:00

Diyarbakır ‘Bin Umut’ dedi

Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayları Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak, Akın Birdal ve Selahattin Demirtaş için İstasyon Meydanı’nda yaptığı mitinge onbinlerce kişi katıldı.

Paylaş

Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayları Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak, Akın Birdal ve Selahattin Demirtaş için İstasyon Meydanı’nda yaptığı mitinge onbinlerce kişi katıldı.
Dün akşam saatlerinde düzenlenen miting için Diyarbakırlılar, gruplar halinde İstasyon Meydanı’na geldi. On binlerce kişinin akın ettiği miting alanı civarındaki siyasi partilerin seçim büroları önünde güvenlik önlemi alındı. Polisler, sarı kırmızı yeşil flamaların içeri girmesine izin vermedi.
Alanda davetliler ve basın mensupları için platformlar oluşturulurken, ambulans ve canlı yayın araçları alandaki yerini aldı. Alana asılan Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adaylarının fotoğrafları ile mor renkli Bin Umut flamaları renkli görüntüler oluşturdu.
Sahneye “Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” yazılı dev pankartın yanı sıra, “Halka sözümüz için Meclis’e gidiyoruz”, “Bu ülkeye gerçek demokrasiyi Kürtler getirecek bu bizim namus borcumuzdur” yazılı pankartlar asıldı. Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kürt siyasetçi Orhan Doğan’ın dev posteri de mitingde yer aldı. Çok sayıda kişi “Bin Umut” yazılı tişörtleri giyerek mitinge katıldı.
Zana Kürtçe konuştu
Mitingte konuşma yapan DEP eski Milletvekili Leyla Zana sözlerine “Ez kurbane we bim Amed” diyerek başladı. Kürtçe konuşan Zana sözlerini şöyle sürdürdü: “Amed bir kez daha bütün dünya seni dikkatle izliyor. Güçlü duruşunla Kürtlerin siyasi kıblesisin. Sesini güçlü çıkar. Senden öyle bir ses istiyorumki sadece Ankara duymasın, bütün dünya duysun.”
Bütün Kürtlerin farklı partilere oy verdiğini, parça parça olduğunu söyleyen Zana, “Sizin oyunuz birliğedir, oyunuz kimliğinizedir. Sizden isteğim budur. Bu sefer de barışa elimizi uzatacağız. İstiyorlar mı istemiyorlar mı? Elimizi son kez uzatıyoruz. Kimseye zorla elimizi uzatmıyoruz. Her kişi her grup her millet onuruyla hassiyetiyle yaşıyor. Kimse bizim hassayitetim ve onurumuzla oynamasın. Elimizi son kez uzatıyoruz. Tutmazlarsa geri çekeceğiz” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)
Siirt, Özçelik’i kucakladı

Siirt’te Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adayı Osman Özçelik için yapılan mitinge binlerce kişi katıldı. Özçelik, Siyasi Partiler Kanunu’ndaki “Kürtçe propaganda” yasağına tepki göstererek, konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yaptı. AKP ve MHP arasındaki idam tartışmalarına da değinen Özçelik, “Bu halk size idam ettirmez. İdam edemezsiniz” dedi.

Sakık’tan Erdoğan’a hodri meydan

Bin Umut Muş Bağımsız Milletvekili Adaylarının düzenlediği mitinge yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Mitingde konuşan Milletvekili Adayı Sırrı Sakık, Başbakan’a seslenerek “Eğer senin yüreğin yetiyorsa, önümüzdeki dönem Muş’tan liste bire kendini, liste ikiye Meclis Başkanı Bülent Arınç’ı, liste üçe Dışişleri Bakını Abdullah Gül’ü, dördüncü sıraya da senin Muş’taki dört milletvekilini koy ve gel. Haydi sana hodri meydan” dedi.

Kars doldu taştı

Bin Umut Kars Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Alınak için Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Alkış ve zılgıtlar arasında konuşan Alınak, “Kan üzerinden siyaset yapanlara 22 Temmuz’da gerekli cevabı verin” dedi.
ÖNCEKİ HABER

Doğubayazıt’ta provokasyon girişimi

SONRAKİ HABER

Böyle bir işkence Ebu Garip’te görülmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa