25 Ocak 2008 00:00

JİTEM davası arapsaçına döndü

Diyarbakır’da işyerinden aldıkları Mehmet Şerif Avşar’ı Lice yolunda öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve JİTEM elamanı olduğu öne sürülen Uzman Çavuş Gültekin Sütçü’nün davası, arapsaçına döndü.

Paylaş

Diyarbakır’da işyerinden aldıkları Mehmet Şerif Avşar’ı Lice yolunda öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve JİTEM elamanı olduğu öne sürülen Uzman Çavuş Gültekin Sütçü’nün davası, arapsaçına döndü. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi “deliller toplandı” diyerek “kasten adam öldürmek” ve “adam öldürmeye azmettirmekten” 60 yıla kadar hapsi istenen Sütçü’yü serbest bırakırken, Uyuşmazlık Mahkemesi’nin yargılansın dediği Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ise Sütçü hakkında yakalama kararı çıktı.
JİTEM’ci eski Uzman Çavuş Gültekin Sütçü’nün yargılanmasına Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başlandı. Yanlışlıkla gözaltına alınan ve askeri mahkemede serbest bırakılan Gültekin Sütçü’nün katılmadığı duruşmaya, Avşar’ın yakınları M. Ali Avşar, Abdullah Avşar ile avukatları katıldı.
Avşar ailesinin avukatı Tahir Elçi, görevli ve yetkili olmayan bir mahkemenin sanık hakkında tahliye kararı vermesinin hukuka aykırı olduğuna dikkat çekerek, yargılamanın sağlıklı yürütülebilmesi için Sütçü’nün yakalanması gerektiğini söyledi. Mahkeme heyeti, JİTEM elemanı Sütçü’nün teşhisinin yapılabilmesi için yakalanarak mahkemenin huzuruna çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme, Sütçü’ye telefonla ulaşılarak duruşma günü teşhis yaptırılacağının bildirilmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (Diyarbakır/DİHA)
Veli Ay
ÖNCEKİ HABER

Tunceli’de iki AKP’li gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

İshal ve yetersiz beslenme hâlâ öldürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa