13 Şubat 2008 00:00

Türkan Aytış’ın şüpheli ölümü Meclis gündeminde

DTP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtulan, 23 Temmuz’da Van’ın Erciş ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde, “kocası tarafından öldürüldüğü” iddia edilen Türkan Aytış’ın ölümünü Meclis’e taşıdı.

Paylaş

DTP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtulan, 23 Temmuz’da Van’ın Erciş ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde, “kocası tarafından öldürüldüğü” iddia edilen Türkan Aytış’ın ölümünü Meclis’e taşıdı.
DTP Grup Başkan Vekili ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, 23 Temmuz 2007’de Van’ın Erciş ilçesi Taşlıçay köyünde Türkan Aytış adında bir kadının “silahla intihar ettiği” iddiasıyla jandarma komutanlığına haber verildiğini, jandarmaların da ölümü “intihar” olarak kayda geçirdiğini hatırlattı. Kurtulan, önergede aynı gün Aytış’ın eşi Veli İşler’in de “ruhsatsız silah bulundurmaktan” gözaltına alınıp, tutuklandığına yer verdi.
Önergeye göre, olayın ardından Türkan Aytış’ın babası Cemal Aytış, kızının eşi Veli İşler tarafından öldürüldüğü iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Soruşturma devam ederken, “ruhsatsız silah bulundurmaktan” aldığı cezası biten Veli İşyer tahliye oldu.
Suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı’nca yapılan incelemede Veli İşler, annesi ve kız kardeşinin elleri ve elbiselerinde barut izleri tespit edildi. Baba Aytış ise kızının intihar etmediği, öldürüldüğüne ilişkin Meclis Başkanlığı’na, İçişleri ve Adalet bakanlıklarına dilekçe vererek, yardım istedi.
Bakan Atalay’a, “Soruşturmanın hangi aşamada, otopsi sonucuna göre ölümün nedeninin ne olduğunu ve Baba Aytış’ın kızını eşi Veli İşler tarafından öldürüldüğüne ilişkin suç duyurusunun aşamasını” soran Kurtulan, Atalay’ın, “Ailenin suç duyurusu üzerine Başçavuş Mustafa Saraç hakkında görevini yerine getirip getirmediği konusunda bir soruşturma başlatılmış mıdır? Meclis Başkanlığı, Adalet ve İçişleri Bakanlığı’na verilen dilekçeler işleme konmuş mudur?” sorularını da yanıtlamasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hakan Mıhcı*

SONRAKİ HABER

Soğuk ve açlık!..

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...