27 Şubat 2008 00:00

‘Türban’ kavgası

Üniversitelerde türban tartışması, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne kızını türbanıyla sokmak isteyen din görevlisi İdris Gökçek ile güvenlik görevlilerinin tartışması yumruklu tekmeli kavgaya kadar genişledi.

Paylaş

Üniversitelerde türban tartışması, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne kızını türbanıyla sokmak isteyen din görevlisi İdris Gökçek ile güvenlik görevlilerinin tartışması yumruklu tekmeli kavgaya kadar genişledi. Samsun Müftülüğü’nde memur olan İdris Gökçek, dün sabah Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi kızı 21 yaşındaki Şule Gökçek’le birlikte üniversiteye geldi. Türbanıyla içeri girmek isteyen öğrenci Şule Gökçek’e kapıdaki güvenlik görevlileri izin vermedi.
Müftülükte görevli İdris Gökçek duruma müdahale ederek, Anayasa değişikliği yapıldığını ve YÖK Başkanı’nın ‘Türbanlıları üniversitelere alın’ talimatı verdiğini söyleyerek, kızı Şule’nin türbanıyla üniversiteye gireceğini, engel çıkarılmamasını söyledi.
Güvenlik görevlileri ile kızının türbanla üniversiteye girmesi için direten İdris Gökçek arasındaki tartışma kavgaya dönüştü.
Yumruk ve tekmeyle birbirine giren tarafları polis ayırdı. Şule Gökçek türbanını çıkarıp peruk takarak derse girerken, İdris Gökçek ve kavga ettiği güvenlik görevlileri karşılıklı şikayetçi oldu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

UFUK

SONRAKİ HABER

Baykal’dan savaş kışkırtıcılığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa