05 Mart 2008 00:00

Bir zamanlar Narlıdere

1990'lı yılların başında gelmiş Narlıdere'ye Necati Zararsız. O yıllarda narenciye bahçelerinin yeşili ile denizin mavisi içerinde bir semtmiş Narlıdere.

Paylaş

1990'lı yılların başında gelmiş Narlıdere'ye Necati Zararsız. O yıllarda narenciye bahçelerinin yeşili ile denizin mavisi içerinde bir semtmiş Narlıdere.
Narlıdere'yi "Mandalina bahçeleri, denizi, ormanıyla her mevsim yaşanacak bir yerdi" sözleri ile tanımlayan Zararsız, şimdilerde artık bu görüntüden uzak bir Narlıdere'de yaşadıklarını belirtiyor.
Zararsız, Narlıdere'yi şu sözlerle anlatıyor; "İlkbaharda cadde ve sokaklarına kadar papatyaların açtığı, her tarafın çiçek kokularının sardığı bir durumdan bugün her köşesinin ranta açılmasıyla beton yığınına dönüşmüş bir Narlıdere tablosuyla karşı karşıyayız. O zamanlar insanlar daha samimi ilişkiler kuruyorlardı. Bunun başlıca nedeni o insanları birleştiren yaşam koşullarının ortaklığıydı. Çünkü kimisi narenciye bahçelerinde, kimisi inşaatlarda, kimisi sanayide çalışan insanlardı. Şimdilerde ise zeytin, narenciye ve orman ağaçlarının talan edilip ve bunların yerine çok katlı beton blokların dikildiği; çevresi yüksek sur duvarlarıyla çevrili ve özel güvenlik görevlilerince korunma ihtiyacı duyulan sitelerin Narlıdere'si halini aldı. Bugün olmasa da yakın bir zamanda emekçilerin yaşayamayacağı bir Narlıdere'ye doğru gidiliyor." (Narlıdere/İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

İşçiler TİS’ten umutlu

SONRAKİ HABER

Narlıdereliler evlerinden olmak istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa