06 Mart 2008 00:00

Eskiizmir’de bir yöre derneği

İzmir’in Eskiizmir semtinde kurulu bulunan Tokat Artova Bayırlı Köyü Derneği Başkanı ve üyeleriyle görüştük.

Paylaş

İzmir’in Eskiizmir semtinde kurulu bulunan Tokat Artova Bayırlı Köyü Derneği Başkanı ve üyeleriyle görüştük. Dernek Başkanı Servet Sezer derneğin kuruluş amacı hakkında şu görüşleri dile getirdi:
Derneğimiz 2004 yılında köylülerimizin dayanışma ve birlik konusunda duyarlı insanlarımız tarafından kuruldu.
Kuruluş amacımız, İzmir’deki köylülerimizi bir araya getirmek her konuda dayanışmayı ön plana çıkarıp birbirimize yabancılaşmanın önüne geçmek. Yok edilen kültür değerlerimize inançlarımıza sahip çıkmak yaşatmak ve geliştirmek. Sosyal ve kültürel yozlaşmanın önüne geçmektir.
Bugüne kadar derneğimizde yaptığımız faaliyetlerle, yok edilen ve unutulan yerel ve kültürel faaliyetleri yeniden topluma kazandırmak ve burada doğup büyümüş olan çocuklara öğretmeyi ve yaşatmayı hedefledik. Bağlama kursu veriliyor. Önümüzdeki süreçte dernek üyelerimizle bir tiyatro grubu oluşturma çabasındayız. Tiyatro grubu ile geçmişte köyümüzde yaşanmış komik olayları buradaki insanlarımıza ve gençlerimize anlatmayı hedefliyoruz. Halk oyunları ve semah grubu oluşturmak da diğer yapmak istediğimiz faaliyetler içerisinde.
Birbirimize kenetlenip sahip çıkmazsak geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da birbirimize yabancılaşmaktan ileriye gidemeyeceğimiz bir gerçektir. Bunun üstesinden gelmek için büyük küçük el ele vererek sosyal ve kültürel faaliyetlere hız verirsek kendimizi daha iyi tanıyıp daha iyi ifade etme olanağımız olacaktır.
Dernek üyelerinden Cevat Yücel şunları söyledi; derneğimiz yoktan var edilerek, büyük emek ve çabalarla kuruldu. Hepimizin gurur duyacağı, bir değer meydana getirdik. Derneğimizin faaliyetlerine, çalışmalarına duyarlı olalım. Derneğimize hafta sonu da olsa uğrayıp, kendi köylülerimizle hal hatır edelim. Biz köy olarak gurur duyacağımız bir kültür ve inancın insanlarıyız. Bu kültür ve değerli inançlarımızı yaşatıp, çocuklarımıza öğretmek hepimizin görevidir. Derneğe sahip çıkıp, maddi desteğimizi esirgememeliyiz. Birlikten güç doğar. Bir olup, birlik olalım, diri olalım. (İzmir/EVRENSEL)
Kamil Doğan
ÖNCEKİ HABER

Gültepe’nin yüzü gülmüyor

SONRAKİ HABER

İhracattan ithalata

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...