07 Mart 2008 00:00

Bedava Gaste

İstanbullular 11 Şubat’ta ücretsiz dağıtılan ve günlük çıkan “Gaste”yle tanıştılar.

Paylaş

İstanbullular 11 Şubat’ta ücretsiz dağıtılan ve günlük çıkan “Gaste”yle tanıştılar. Her sabah İstanbul’un yüzlerce noktasında dağıtım görevlileri kucaklarında bir tomar “Gaste”yle bekleyerek yoldan geçen herkese birer tane uzatıyorlar. Gaste’yi belediye otobüslerinden de rahatlıkla edinebiliyorsunuz.
Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Cüneyt Zapsu’nun ağabeyi Abdulaziz Zapsu, ücretsiz dağıtılan Gaste’nin ortaklarından. Bir kent gazetesi olmasına karşın kent politikalarının hiçbir şekilde eleştirilmediği Gaste’de, bol bol tam sayfa reklam var. Gaste, Fethullah Gülen’in cemaatinin gazetesi Zaman’ın matbaası olan Feza Matbaacılık’ta basılıyor.
Halkın giderek yoksullaştırıldığı bir ülkede bedava gazete, bedava bilgi demek. Gaste örneği düşünüldüğünde ise bu aynı zamanda bedava manipülasyon, bedava yalan anlamına geliyor.
Gaste’nin yerel seçimlere bir yıl kala çıkmaya başlaması da dikkatlerden kaçmıyor. Her gün Gaste okuyan İstanbullular, artık ne kanalizasyon çukurlarına düşen Dilara’dan ve İSKİ’nin ihmalinin arkasında yatan rant ilişkilerinden, ne İstanbul ulaşımına yapılan örtülü zamlardan ne de İstanbul’u susuzluğa sürükleyen yanlış belediyecilik politikalarından haberdar olacak. Bunların bazılarından haberdar olsalar bile Gaste onları bu olayları ya “Hak”kın takdiri olarak ya da resmi makamların yaptığı açıklamaları referans göstererek anlatacak. Yerel seçimler öncesinde Gaste’nin AKP’nin işini oldukça kolaylaştıracağı söylenebilir.
AKP iktidarı, son dönemde yaptığı ataklarla medyadaki elini oldukça güçlendirdi. atv-Sabah grubu yayın organlarının Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın genel müdürlüğünü yaptığı Çalık Grubu’na devrini, RTÜK geçtiğimiz günlerde onaylamıştı. Böylece AKP medya alanında Doğan Grubu ile başı çeken bir pozisyona geldi. Devlete ait olan TRT, Yeni Şafak, Zaman gazeteleri, STV, Kanal 7’nin başını çektiği İslamcı medya, Star gazetesi ve daha birçok basın ve yayın organı doğrudan veya dolaylı şekillerde AKP politikalarına emri amade. Şimdi bu listeye atv-Sabah grubundaki yayın organları ve Gaste ekleniyor. AKP, Türkiye’de iktidarda payı olan ne var ne yoksa hepsini sırasıyla kontrol altına alıyor. Bu konuda medyadaki pozisyonunu ise çoktan sağlamlaştırdı.
Amaç şu: İyi uykular Türkiye!..
Bir İstanbul vatandaşı
ÖNCEKİ HABER

En başta insanız, sonra işçiyiz

SONRAKİ HABER

Çağlayan’da geç kalmış bir denetim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...