7 Mart 2008 00:00

Sendikalardandan 8 Mart çağrısı


DİSK Kadın İşçiler Komisyonu DİSK Genel Merkezi’nde yaptığı basın açıklamasıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kadıköy’de olacağını duyurdu.
Kadın İşçiler Komisyonu adına basın açıklaması yapan Nebile Irmak Çetin, kadınların hâlâ kötü koşullarda yaşamaya mahkum edildiğini belirterek kadınların ağır bedeller ödeyerek kazandıkları haklarının AKP Hükümeti tarafından ellerinden alındığını söyledi.
Çetin, özelleştirmelerin, ‘SSGSS’ gibi ‘reformların’ en çok kadınları etkilediğine dikkat çekti. Çetin, hükümetin zorunlu tasarruf adıyla kağıt üzerinde tanınan işyerlerindeki kreşleri ve emzirme odalarını yasal mevzuattan çıkarttığını belirtti.
“Aile içinde, sokakta, parlamentoda, fabrikada, sahnede ve yaşamın her alanında cinsiyete dayalı ayrımcılığa, milliyetçiliğe, ırkçılığa, adaletsizliğe, eşitsizliğe hayır diyoruz. Kadına yönelik şiddete, baskıya, kadın katliamına isyan ediyoruz. Sınır ötesi operasyonlara ve savaş politikalarını hayır diyoruz.” diyen Çetin, “Kadın can güvenliği için merkezi iktidar ve yerel yönetimlerden sığınma evleri açılmasını talep ediyoruz” diyerek taleplerini sıralayan Çetin, tüm kadınların gününü kutladı.
Türk-İş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bu yıl, 81 İl Temsilciliği’nde düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak. 7 Mart’taki etkinlikler kapsamında, her ilde, kadınların yoğun olarak çalıştıkları fabrika ve işyerlerinin birinde, ildeki tüm kadın işçilerin bir araya getirilmesi planlanıyor. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et