12 Mart 2008 00:00

ÇGD: TRT’de 12 Eylül anlayışı

Çağdaş Gazeteciler Derneği, yeni TRT yasa tasarısının, sürgün ve kadrolaşma girişimi olduğunu belirtti.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği, yeni TRT yasa tasarısının, sürgün ve kadrolaşma girişimi olduğunu belirtti. Bir açıklama yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, yapılmak istenenin 12 Eylül anlayışıyla aynı olduğunu belirtti.
“TRT yasasında değişiklik öngören tasarının tamamlandığı ve TBMM’ye gönderildiği belirtilmektedir” diyen ÇGD şöyle devam etti: “Yeni yasal düzenlemeyle, TRT Yönetim Kurulunun, hizmetine gerek duymadığına karar verdiği her kademedeki personeli, Devlet Personel Dairesinin havuzuna göndereceği, buradan da başka kurumlara aktarılacakları hükmü getirilmektedir. Bu çok ilkel bir sürgün tasarısıdır.”
Bu uygulamayı “İktidarın kendi yandaşlarına yeni kadrolar açma girişimi” olarak yorumlayan Çağdaş Gazeteciler Derneği, “TRT’yi çağdaş yayıncılıktan uzaklaştıran iktidarın bu anlayışı, 12 Eylül darbecileri tarafından 1981 yılında yine TRT’de uygulanmış, kara listeye alınan 101 yayıncı, yönetici meslekleriyle alanlarıyla ilgisi olmayan çeşitli bakanlıklara sürgün edilmişti” dedi. Bu olay TRT tarihine “101’ler olayı” olarak girmişti.
ÇGD, yasa tasarısını şöyle eleştirdi: “Getirilen yeni yasa tasarısıyla iktidar ve TRT yönetimi, sırf kendi partizanlarına kadro açmak için darbecilerin yöntemlerini denemektedirler. Yeni “101’ler”, yeni kara listeler hazırlayacak kadar gözü dönenleri, TRT’yi daha fazla tahrip etmemeye davet ediyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Sakatlıklar vız geldi

SONRAKİ HABER

8 Mart’a ‘üç çocuk’ damgası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...