12 Mart 2008 00:00

Edirne Belediye Başkanı tutuklandı


“Arasta” operasyonu kapsamında “ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet” iddialarıyla gözaltına alınan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve ihaleyi alan firma yetkililerinden 9 kişi tutuklanırken, bu olaylarda ismi geçen ve sonradan gözaltına alınan 9. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’la birlikte 7 kişi de serbest bırakıldı.
11 saat sorgu 5 saat mahkeme
72 saatlik sorgularının ardından pazartesi sabah erken saatlerde savcı karşısına çıkarılan zanlıların savcılık soruşturması sürerken, Edirne Adliyesi’nin önü de erken saatlerden itibaren belediye çalışanları, CHP üyeleri ve yerel ve ulusal basının yoğun katılımıyla gecenin ilerleyen saatlerine dek hareketli anlar yaşadı. Güvenlik gerekçesiyle adliyedeki diğer tüm davalar ertelenirken, savcılığın talimatı üzerine; İHA’nın adliye bahçesine getirdiği canlı yayın aracının adliye bahçesinden yayın yapmasına izin verilmedi. Davayı izlemeye gelen CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır, soruşturmayla ilgili olarak “Bu olay iktidarın bir oyunu, siyasi bir komplodur. Adalete ve belediye başkanımıza güveniyoruz” dedi. Akşam geç saatlere dek sorgulamalarla ilgili açıklama yapılmazken, Ahmet Özal ve beraberindeki 6 kişi akşam saat 22.00’de savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Soruşturmayla ilgili olarak “Türkiye’de bir oyun oynanıyor. Bunlar siyasi komplolardır. Bu olay siyasete girme isteğimi canlandırdı” diyen Ahmet Özal, ANAP genel başkanlığına talip olduğunu açıkladı. Serbest bırakılanların ardından nöbetçi mahkemeye tutuklanmaları talebiyle sevk edilen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, eski belediye başkan yardımcıları Cemil Erdoğan ve Mustafa Selçuk, Abdullah Veli Aksaz, Talat Özcan, Mehmet Altunhan, Ali Fatih Şahin, Kemal Kurt ve Ümit Yeğin, gece yarısı saat ikide sonuçlanan mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Tutuklamalarla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. (Edirne/EVRENSEL)
Yasin Kayırtar

Evrensel'i Takip Et