12 Mart 2008 00:00

‘301 katildir’

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar başkanlığında toplandı.

Paylaş

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar başkanlığında toplandı. DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, “Dokunulmazlık fezlekeleri” konusunda yaptığı gündem dışı konuşmada, Anayasa hükmü çok açık olmasına rağmen DTP milletvekilleri hakkında “Sudan bahanelerle fezlekeler hazırlandığını”, geçmişte DEP sürecinde bile böyle bir durumun yaşanmadığını söyledi.
Anayasanın 14. maddesine dayandırılarak DTP’li milletvekilleriyle ilgili yargılama sürecinin devam etmesinin “Anayasaya aykırı” olduğunu belirten Sakık, kendisiyle ilgili 8 fezlekeden birinin Muş’ta seçim çalışmaları sırasında Kürtçe, “Bana bir bardak su getirin” dediği için hazırlandığını ifade etti. Konuyu TBMM Başkanı Köksal Toptan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TBMM Anayasa ve Adalet komisyonu başkanlarıyla görüştüklerini belirten Sakık, “Uygulamanın haksız olduğunu söylemelerine karşılık şu ana kadar bir şey yapılmadığını” söyledi.
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan 301 maddeye ilişkin verdiği kanun teklifinin doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önergesi üzerine söz aldı. Kaplan, TCK’da değişiklik öngören kanun teklifinde 301. maddenin kaldırılmasını istediğini ifade ederek, bu maddeden yargılananları sıraladı. “301. madde katil maddedir” diyen Kaplan, bu madde ile Türkiye’nin, çağdaş uygarlık dünyasında yerini bulamayacağını belirtti.
Genel Kurulda ayrıca, CHP’nin sınır ötesi operasyon konusunda genel görüşme isteyen önergesi de okundu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

UFUK

SONRAKİ HABER

Baykal da SSGSS’ye karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...