21 Mart 2008 00:00

Amerikalılar ‘zafer’e inanmıyor

Wall Street Journal ve NBC News’in haberine göre Amerikan halkı, ordusunun Irak’ta bir zafer elde edebileceğine inanmıyor.

Paylaş

Wall Street Journal ve NBC News’in haberine göre Amerikan halkı, ordusunun Irak’ta bir zafer elde edebileceğine inanmıyor. Hart-McIntruff’un yaptığı anket sonuçları, Amerikan halkının yüzde 53’ünün Irak’ta olası bir Amerikan zaferini imkansız olarak gördüğünü ortaya koydu. Ayrıca halkın yüzde 52’si hükümetin şu an için yapabileceği en iyi şeyin orduyu geri çekmek olduğunu düşünüyor.
Sağlıkta durum dramatik
Dünya Doktorları Örgütü, Irak’ta sağlık alanındaki durumu “dramatik” olarak nitelendirdi. Örgütün Irak’ın işgalinin 5. yıl dönümünde yayımladığı raporda, Irak’ta başlıca kurbanların siviller olduğu vurgulandı. Iraklı çocukların yüzde 28’inin kötü beslendiği ve yüzde 10’unun kronik hasta olduğu belirtilen raporda, kentlerde kadınların yüzde 30’unun, kırsal kesimdeyse yüzde 40’ının tıbbi yardım olmadan doğum yaptıklarına dikkat çekildi. Sağlık kurumlarının araç-gereç ve nitelikli elemandan yoksun olduğunun altını çizen örgüt, ülke genelindeki 180 hastanenin yüzde 90’ının insani kaynağı olmadığını, orta ve batı bölgelerinde bu kurumların saldırıya uğradığını belirtti. Raporda, 2003’te 34 bin doktorun yarısının ülkeyi terk ettiğine, 2003’ten bu yana 2 bin doktorun öldürüldüğüne ve 250 doktorun kaçırıldığına ilişkin Irak Tıp Derneği’nin verilerine yer verildi.
Raporda, muayene edilen hastaların yüzde 20’sinin psikolojik sorunları olduğu vurgulanırken, başta gençler olmak üzere halkta bağımlılığın çok hızlı yayıldığına, ayrıca depresyon ilacı Valium’un bugün Irak’ta en fazla kullanılan ilaç haline geldiğine dikkat çekildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Savaş karşıtı gösterilerde 200 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Bütün savaşlar yasaklansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...