24 Mart 2008 00:00
Şimdi birlik zamanı
İçinde bulunduğumuz süreç çok sancılı bir süreç. Halkları birbirine kırdırtmak ve farklılıklarımızı yok etmeye çalışıyorlar. Son olarak ABDnin desteğiyle yapılan sınır ötesi harekat yine gösterdi ki bu sorun silahla çözülmez. Başımızdakiler hedefe ulaştıklarını söylüyorlar. Hedef nedir onlar için gençlerin ölmesi mi? Boyalı basının vampirleşen yazarları neredeyse harekat bittiği için yas tutar oldular. Cenazeleri gelen gençlerin, annelerin gözyaşları üzerinden reytinglerini yükseltmeye çalıştılar.
Kürt sorununu askere havale eden hükümet Kürtlerin demokratik taleplerini görmezden gelip kendi Kürdünü yaratmaya çalışıyor. Tabi ki bizler Kürt ve Türk emekçileri üzerimizde oynanan oyunları birlik olup boşa çıkarmalıyız.
Tuzlada iş kazası adı verdikleri iş cinayetleri oluyor. Kentsel dönüşüm adı altında emekçi insanlar evsiz bırakılıyor. İşte bu haksızlıklara karşı, üzerimizde oynanan oyunlara karşı birlik olma zamanı. Emeğimizi sömürenlere, milliyetçiliği yükseltmek isteyenlere karşı 8 Mart ve Newroz bütün ülkede coşkuyla kutlandı. SSGSSye karşı emekçiler iş bırakarak hükümeti uyardı. Bu coşkuyu 1 Mayıs alanlarına taşıyalım coşkumuzu yükseltelim. Şimdi savaşa ve sömürüye karşı birlik olma zamanı
Tuzla Şifadan bir tekstil işçisi
(İSTANBUL)
Evrensel'i Takip Et