24 Mart 2008 00:00

Şimdi birlik zamanı

İçinde bulunduğumuz süreç çok sancılı bir süreç. Halkları birbirine kırdırtmak ve farklılıklarımızı yok etmeye çalışıyorlar.

Paylaş

İçinde bulunduğumuz süreç çok sancılı bir süreç. Halkları birbirine kırdırtmak ve farklılıklarımızı yok etmeye çalışıyorlar. Son olarak ABD’nin desteğiyle yapılan sınır ötesi harekat yine gösterdi ki bu sorun silahla çözülmez. Başımızdakiler hedefe ulaştıklarını söylüyorlar. Hedef nedir onlar için gençlerin ölmesi mi? Boyalı basının vampirleşen yazarları neredeyse harekat bittiği için yas tutar oldular. Cenazeleri gelen gençlerin, annelerin gözyaşları üzerinden reytinglerini yükseltmeye çalıştılar.
Kürt sorununu askere havale eden hükümet Kürtlerin demokratik taleplerini görmezden gelip kendi Kürdünü yaratmaya çalışıyor. Tabi ki bizler Kürt ve Türk emekçileri üzerimizde oynanan oyunları birlik olup boşa çıkarmalıyız.
Tuzlada iş kazası adı verdikleri iş cinayetleri oluyor. Kentsel dönüşüm adı altında emekçi insanlar evsiz bırakılıyor. İşte bu haksızlıklara karşı, üzerimizde oynanan oyunlara karşı birlik olma zamanı. Emeğimizi sömürenlere, milliyetçiliği yükseltmek isteyenlere karşı 8 Mart ve Newroz bütün ülkede coşkuyla kutlandı. SSGSS’ye karşı emekçiler iş bırakarak hükümeti uyardı. Bu coşkuyu 1 Mayıs alanlarına taşıyalım coşkumuzu yükseltelim. Şimdi savaşa ve sömürüye karşı birlik olma zamanı
Tuzla Şifa’dan bir tekstil işçisi
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Yine sesiz sedasız

SONRAKİ HABER

Yoksulu yok etme projesine karşı birleşelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...