26 Mart 2008 00:00

Gevende ve Replikas kadınlar için sahnede

Deneysel müzikleriyle ilgi çeken Gevende ve Replikas, şiddete uğramış kadınlar için yardım konseri düzenliyor

Paylaş

Deneysel müzikleriyle ilgi çeken Gevende ve Replikas, şiddete uğramış kadınlar için yardım konseri düzenliyor.
Türk rock’unun uçlarda gezinen iki ismi Gevende ve Replikas bu kez de şiddete uğramış kadınlar için güç birliği yaptı. İki grup 31 Mart’ta sahneye çıkarak kadınlar için söyleyecek. Bilgi Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü’nün her sene yeni bir tema üzerinde yoğunlaştığı “Karanlığa Karşı Türküler” projesinin bu yılki konusu kadına yönelik şiddet oldu. Hem toplumun dikkatini çekmeyi, hem de konser gelirlerinin tümünü fiziksel şiddet görmüş ve sığınma evlerine sığınmış kadınlara aktaracak olan organizasyon bu yıl Gevende ve Replikas’ı aralarına kattı. 2006 Roxy Müzik Günleri’nde birincilik kazanarak adını duyuran, sonrasında “Ev” adlı albümlerindeki deneysel tarzları ve canlı performanslarındaki başarılarıyla kendine has bir dinleyici kitlesi oluşturan Gevende, son olarak !f Bağımsız Filmler Festivali’nin reklam filmlerinde kendini göstermişti. Yurtdışındaki projeleriyle de ilgi çeken grup, bu organizasyonda ilk kez Replikas’la aynı sahneyi paylaşacak.
Bugüne dek Köledoyuran, Dadaruhi ve Avaz albümleriyle Türk rock müziğindeki farklı duruşuyla dikkat çeken Replikas ise geçtiğimiz yıl hazırladığı Film Müzikleri albümüyle ilgi görmüştü.
İki başarılı grubun destek verdiği ve “Bana Vurabilir (Mi)Sin?” başlıklı yardım konseri 31 Mart 2008 gecesi saat 21.00’de Studio Live’da düzenlenecek. 15 YTL olan biletler İstanbul Bilgi Üniversitesi kampüslerindeki Bilgitog standlarından ya da etkinlik akşamı Studio Live’dan temin edilebilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yaşamımızı ipotek altına aldırmayacağız

SONRAKİ HABER

Halk kültürümüzü kaybediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa