27 Mart 2008 00:00

Dünyanın hamile ilk erkeği!

Dünyada ilk kez bir erkek hamile kaldı. Thomas Beatie karnında, babası olacağı çocuğunu taşıyor. Thomas, aslında cinsiyet değiştirmiş bir kadın.

Paylaş

Dünyada ilk kez bir erkek hamile kaldı. Thomas Beatie karnında, babası olacağı çocuğunu taşıyor. Thomas, aslında cinsiyet değiştirmiş bir kadın.
Bugüne kadar sadece komedi filmlerinde karşılaşılan erkeğin hamile kalması durumu ABD’de gerçek oldu. Oregon kentinde yaşayan Beatie çiftinin temmuzda doğması beklenen kızlarını babası Thomas dünyaya getirecek.
Thomas’ın doğum yapmasında biyolojik bir engel yok. Çünkü Thomas ameliyatla sonradan cinsiyet değiştirmiş bir kadın. 21 yaşındayken ameliyatla göğüslerini aldıran Thomas’ın cinsel organına ise operasyon yapılmadı. Düzenli olarak testosteron hormonu enjekte edilen Thomas, Nancy adlı bir kadınla evlendi.
Çift, gittikleri doktorda Nancy’nin kısır olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Thomas, hormon tedavisini kesti ve dört ay sonra regl olmaya başladı.
Dokuz doktor gezen çift, sonunda hayallerini gerçekleştirdi. Temmuzda doğumu gerçekleştirmesi beklenen Thomas, “Hamile bir erkek olmak inanılmaz bir duygu. Cinsel kimliğim açısından bir değişiklik olmayacak. Nancy için de sadece bebeğimizi taşıyan bir kocayım. Kızımın babası ben, annesi ise Nancy olacak. Çok mutluyum” dedi. (TOPLUM YAŞAM)

Her yıl 586 bin kadın hamilelik yüzünden ölüyor

Dünyada her yıl yüzde 99’u gelişmekte olan ülkelerde olmak üzere 586 bin kadının, gebelik ve doğuma bağlı nedenlerden ötürü yaşamını yitiriyor. Dünyadaki tüm doğumların yüzde 85’inin, tüm çocuk ve yeni doğan ölümlerinin yüzde 95’inin ve anne ölümlerinin yüzde 99’unun gelişmekte olan ve geri kalmış ülkelerde olduğu ifade ediliyor. Türkiye’de de bebek ölüm hızının 1978’de binde 43, anne ölüm hızının yüz binde 150 dolaylarından bugün bebek ölüm hızının binde 33’e ve anne ölüm hızının ise yüz binde 25-30’a düştüğü kaydedildi.
ÖNCEKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

SONRAKİ HABER

Üniversite personelinden yemek parası istenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...