04 Nisan 2008 00:00

Yurdakul’un maaşını sordu görevden alındı

Belediye-İş Başkanı Nihat Yurdakul’a sendikanın malvarlığını ve aldığı ücreti soran İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetim Müdürlüğü İşyeri Baştemsilcisi Musa Erdoğan görevden alındı.

Paylaş

Belediye-İş Başkanı Nihat Yurdakul’a sendikanın malvarlığını ve aldığı ücreti soran İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetim Müdürlüğü İşyeri Baştemsilcisi Musa Erdoğan görevden alındı.
Belediye-İş’e 20 yıldır üye olan ve son 10 yıldır da işyeri baştemsilciliği yapan Musa Erdoğan, 20 yıldır aidat ödediğini, bu paraların nereye gittiğini, sendikanın malvarlığını öğrenmek isteğini, bundan daha doğal bir şey olmayacağını söylüyor.
Genel merkezin işyeri temsilcilerini görevden alma yetkisi olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Temsilciyi görevden alman için sendikanın kararlarına uymaması gerekir ya da yüz kızartıcı bir suç işlerse görevden alabilirsin. Gönderdikleri yazıda, sebep genel disipline uymamak olarak gösterilmiştir. Nedir genel disipline uymamak, Yurdakul ile sendikayı konuşmak istemem mi?”
‘Suçlayanlarla kucaklaştı’
“Sendikamızın yönetimi idaresi, sendika kaynaklarının değerlendirilmesi, sendikanın işçi sendikası olmaktan uzaklaştığını gördüğüm için genel kuruldan önce Yurdakul’un tarzının sorgulanması gerektiğini Genişletilmiş Temsilciler Kurulu’da söyledim. Sendikanın holdingleştiğini, Yurdakul’un sendikayı kendi malı gibi yönettiğini söyledim. Bu para işçilerin parası. Sendikada daha önce yolsuzluk yapıldığını, bu kişilerin sendikadan atıldığını biliyoruz. Yurdakul hakkında da denetim kurulu yolsuzluk raporu hazırladı. Gazetelerde manşet olduk. Yurdakul, AKP ile Hak-İş’in kendisine karşı bir komplo kurduğunu söylüyordu. Ama daha sonra bu kişilerle birlikte Başkanlar Kurulu’nda kucaklaştı” diyen Erdoğan, temsil ettiği kurum hakkında bilgi istemesinin normal olduğunu kaydetti.
Sendikada kadrolaşma söylentilerinin ayyuka çıktığını belirten Erdoğan, bu kişilerin vasıflarını ve aldıkları ücretleri öğrenmek istediğini ifade etti. Erdoğan, “Mesela Ordu’da bir misafirhane olduğunu bütün camia biliyor. Diğer yapılan misafirhanelerin, binaların fotoğraflarını dergimizde yayınlıyoruz, fotoğrafları işyerlerine asıyoruz ama Ordu’dakine dair hiçbir belge yok. İşçilerimize bunu da söyleyelim istiyoruz” dedi.
İşçiye yanıt!
Şubelerinin genel kurulunda Yurdakul’un “Kim seçilirse seçilsin beni ilgilendirmez. Sonuçta benim dediğimi yapar. Bu sendikayı ben yönetiyorum. Ben ben ben” dediğini aktaran Erdoğan, “Sana güç veren, makam veren, destek veren insanlar olmasa sen kimsin? Bu delegelere ‘Siz de nesiniz, kimsiniz?’ demektir. Bir işçi arkadaş tesis talep ediyor. Ona yanıtı ‘Ben yaparım tesisi ama siz içki içip orayı kötü niyetleriniz için kullanmayacağınıza söz verin’ diyor. Bir genel başkanın bir işçinin masum talebine cevabı bu mudur” diye sordu.
Erdoğan, Nihat Yurdakul’un maaşı ile ilgili tartışmalara ise “Ben 20 yıldır çalışıyorum 1200 YTL ücret alıyorum. Yurdakul’a ‘ne kadar ücret alıyorsun’ diye sordum. Tekzip edilmeyen kaynaklarca öğrendiğim kadarıyla Yurdakul 20 bin YTL Belediye-İş’ten, 20 bin YTL de Türk-İş’ten alıyor. Ya bu ülkenin başbakanı kadar al, cumhurbaşkanı kadar al” dedi.
Yurdakul’un 14 Mart’taki iş bırakma kararının ardından şubelere ‘Neden sokağa çıktınız’ diye hesap sorduğunu belirten Erdoğan, işçiden, sınıf mücadelesinden ayrı düşündüğünü kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)
Gökhan Durmuş
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Potada bayanların kupa mücadelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...