28 Nisan 2008 00:00

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz beyazperdeye taşınıyor

Aziz Nesin’in “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı ünlü eseri yıllarca çeşitli tiyatrolar tarafından sahneledikten sonra, uzun bir aradan sonra ikinci kez filme çekiliyor.

Paylaş

Aziz Nesin’in “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı ünlü eseri yıllarca çeşitli tiyatrolar tarafından sahneledikten sonra, uzun bir aradan sonra ikinci kez filme çekiliyor. İlk kez 1974 yılında Ergin Orbey tarafından sinemaya aktarılan Aziz Nesin’in klasiği “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, şimdi de TFT Film yapımı olarak Atıl ve Ulaş İnaç kardeşler tarafından çekiliyor. Filmin konusu ise kısaca şöyle: “Her şeyin yolunda gittiği şirin, sevimli kasabasında mutlu, huzurlu yaşayan bir kişi, bürokratik bir yanlışlık sonucu huzurlu kasaba ortamından bürokrasinin çarklarına takılır ve bir suçluya dönüşür.”
Çekimleri devam ediyor
Yönetmenliğini “Zincirbozan” filminin yönetmeni Atıl İnaç ve “Türev” filminin yönetmeni Ulaş İnaç’ın yaptığı Aziz Nesin’in “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı filmi, özüne bağlı kalınarak günümüze de uyarlanmış. Filmde Şafak Sezer, Sıla Çetindağ, Turgay Tanülkü, Tarık Mengüç, Necmi Yapıcılar ve Deniz Oral’ın yanı sırakonuk oyuncu olarak da Aydın Orak, Bilal Bulut ve Tayfur Aydın rol alıyor. “Yaşar Yaşamaz” ismiyle çekilen filmin çekimleri hâlâ İstanbul’da devam ediyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Telkâri’ tam not aldı

SONRAKİ HABER

Kürt ünlüleri aynı kitapta buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...