1 Mayıs 2008 00:00

Göktepe Davası’nda sanıktı


DTP’nin Sakarya’daki ‘Barış ve Kardeşlik Gecesi’ sırasında ülkücü bir grubun saatlerce süren linç girişimine müdahale etmeyen ve DTP Milletvekili İbrahim Binici’nin olayların sorumluları arasında gördüğü Sakarya Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet İşbitiren, 8 Ocak 1996’da muhabirimiz Metin Göktepe’nin polis tarafından öldürülmesi olayında sanık olarak yargılanmıştı.
‘Sorumlu, Emniyet Müdür Yardımcısı’
Sakarya’daki olaylarla ilgili olarak DTP Grubu’nda, olaylar sırasında Sakarya’da bulunduğu için bilgi veren DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Sakarya Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet İşbitiren’i olayları provoke etmekle suçlamıştı. Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet İşbitiren’in, kendisine “Ben sizinle muhatap olmam” dediğini kaydeden Binici, “657’ye tabi bir müdür yardımcısı bir milletvekiline ‘sizi tanımıyorum’ demektedir. Bunun sorumlusu İçişleri Bakanı, Başbakandır. O gece saat 02.00’lere kadar kanunlar ayaklar altındaydı. Bir kişi bile gözaltına alınmadı. Sayın İçişleri Bakanı bu konuda bir soruşturma başlatmadıysa kendisi de o karenin içindedir” diyerek suçlamalarda bulunmuştu.
DTP milletvekili Binici’nin suçladığı Sakarya Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet İşbitiren, 8 Ocak 1996 günü görev başındayken polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü Eyüp Spor Salonu’nda öldürülen Metin Göktepe cinayeti davasında sanık olarak yargılanmıştı. O tarihte Emniyet Amiri rütbesinde olan Mehmet İşbitiren, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından soruşturma kapsamında geçici olarak görevden alınmıştı. Mehmet İşbitiren’i davada ifade veren tanık gazeteciler de teşhis etmişti. Ancak süren yargılama sonrasında Mehmet İşbitiren delil yetersizliğinden beraat etmişti.
Terfi üstüne terfi
İşbitiren, Göktepe davasının 2’nci yıldönümünde Sakarya’ya atandı. Başkomiser olarak Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne atandıktan sonra, önce Geyve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan İşbitiren, daha sonra Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde görev yaptı. 2004 yılında Emniyet Müdür Yardımcılığı’na yükseldi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nde Güvenlik ve Terörle Mücadeleden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan İşbitiren’in ‘Ermeni soykırımı’ iddialarını çürütmeye yönelik bir kitabı da bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et