06 Ağustos 2008 00:00

1.5 milyon memur görüşmeleri bekliyor

Memur sendikaları, 1.5 milyon memurun merakla beklediği toplu görüşmeler için 15 Ağustos’ta hükümetle masaya oturuyor. Görüşmeleri kamu sendikaları adına Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen yapacak.

Paylaş

Memur sendikaları, 1.5 milyon memurun merakla beklediği toplu görüşmeler için 15 Ağustos’ta hükümetle masaya oturuyor. Görüşmeleri kamu sendikaları adına Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen yapacak.
Memur sendikaları 15 Ağustos’ta hükümetle yapacağı toplu görüşmeler için hazırlıklarına başladı. En fazla üyesi bulunan konfederasyon olan Türkiye Kamu-Sen başkanlığında yürütülecek toplu görüşmelerde, KESK ve Memur-Sen temsilcileri de masada olacak. Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası uyarınca, her hizmet kolunda en fazla üyesi bulunan ve yetkili olan sendikalar toplu görüşmelere katılacak. Görüşmelerde Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalar 8 hizmet kolunda, Memur-Sen’e bağlı sendikalar 2 hizmet kolunda, KESK’e bağlı sendikalar ise 1 hizmet kolunda yetkili olarak toplu görüşmelere katılacak.
Türkiye Kamu-Sen’e bağlı olan Türk Büro-Sen Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri kolunda; Türk Enerji-Sen, Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri kolunda; Türk Sağlık-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmetler kolunda; Türk Tarım Orman-Sen, Tarım ve Ormancılık Hizmetleri kolunda; Türk Ulaşım-Sen, Ulaştırma Hizmetleri kolunda; Türk Haber-Sen, Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri kolunda; Türk İmar-Sen, Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri kolunda; Türk Eğitim-Sen ise Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetler kolunda yetkili olarak görüşmelere katılacak. Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen, Diyanet ve Vakıf Hizmetleri kolunda; Bem-Bir-Sen Yerel Yönetim Hizmetleri kolunda, KESK’e bağlı Kültür Sanat-Sen ise Kültür ve Sanat Hizmetleri kolunda yetkili olacak.
Toplu görüşmeleri hükümet adınagörüşmeleri Kamu İşveren Kurulu yürütecek.
Yasaya göre, 15 gün içinde sonuçlanması gereken toplu görüşmelerde anlaşmaya varılması durumunda mutabakat metni imzalanarak Bakanlar Kurulu’na sunulacak. Anlaşmazlık durumunda ise uyuşmazlık tutanağı tutulacak ve Yüksek Hakem Kurulu Başkanı ve 4 öğretim görevlisinden oluşan Uzlaştırma Kurulu devreye girecek. Kurulun 5 gün içinde vereceği karara tarafların katılması durumunda, sonuç mutabakat metni olarak Bakanlar Kurulu’na sunulacak. Uzlaştırma Kurulu kararına tarafların katılmaması durumunda ise anlaşma ve anlaşmazlık konularının tümü Bakanlar Kurulu’na gönderilecek. Uzlaştırma Kurulu’nun yaptırımı olmazken nihai karar Bakanlar Kurulu tarafından verilecek. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Artık bıçak kemiğe dayandı

SONRAKİ HABER

Emekçi hakkını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...