11 Ağustos 2008 00:00
Sadak: Gerilla ve asker analarını barıştıralım
Kan davalı onlarca aşiret ve aileleri barıştıran DEP eski Milletvekili Selim Sadak, Türkiyede bir barış olacaksa bu ancak gerilla ve asker aileleri ve özellikle anneleri arasında olabilir. Eğer imkan verilirse bunun için bir komisyon kurup gerilla ve asker annelerini barıştırabilirim dedi.
Sadak, 1977de, 23 yaşındayken ilk olarak kendi ailesi içindeki kan davasını çözdüğüne dikkat çekerek, Ailem ve akrabalarım arasında kan davası vardı. Ben ilk önce ailemin içinden bu işe başladım. Bu barıştırmayı 3-4 gün davul zurna ile kutladık dedi.
Türkiyede bir barış olursa bu ancak gerilla ve asker aileleri, özellikle de anaları arasındaki barış ile olacaktır diyen Sadak, Yoksa Başbakan Erdoğan, yapacak beklentisi doğru olmaz. Çünkü onlar istemezler, çünkü onların anneler gibi yürekleri kan ağlamıyor, çünkü onlar farklı hesapların peşindedirler diye belirtti. İmkan verilmesi halinde anneleri bir araya getirerek barıştırabileceklerini kaydeden Sadak, Çünkü gerilla ve asker anneleri birbirlerini iyi anlarlar, nasıl acı çektiklerini iyi bilirler. Şartlar oluşturulursa barış komisyonu oluşturup, Karadeniz veya batı illerinde asker ailelerini gerilla aileleriyle bir araya getirip barışı sağlayabiliriz. Bunu yaparken de, çocuklarının bu savaşa niye girdiklerini anlatacağız. Bunun devletin tepesinde bulunan bazı rantçıların isteği olduğunu ve bunun için çocuklarını cepheye sürdüklerini anlatacağız dedi. (Van/DİHA)
Evrensel'i Takip Et