12 Ağustos 2008 00:00

Azadiya Welat gazetesi 3’ncü yılını kutluyor

Birçok baskıya rağmen 12 yıl boyunca haftalık yayın yapan Azadiya Welat gazetesi günlük yayın hayatına geçmesinin 3’ncü yılını çeşitli etkinliklerle kutlayacak

Paylaş

Birçok baskıya rağmen 12 yıl boyunca haftalık yayın yapan Azadiya Welat gazetesi günlük yayın hayatına geçmesinin 3’ncü yılını çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
Türkiye’de bir devrim olarak değerlendirilen haftalık yayın yapan Kürtçe Welat gazetesinin kapatılmasından sonra yayın hayatına başlayan Azadiya Welat gazetesi günlük yayına geçişinin 3’ncü yılını kutluyor. Hakkında çok sayıda dava açılan gazete 12 yıllık haftalık yayından sonra 15 Ağustos 2006 yılında günlük yayına geçmişti. Kürt dili ve kültürünün korunmasında önemli bir yere sahip olan gazete, tüm keyfi uygulama ve engellemelere rağmen günlük yayında 3’ncü yılına girdi.
Şahê Bedo sahne alacak
Merkezi Diyarbakır’da bulunan gazete okurlarıyla 14 Ağustos günü Sümer Park Anfi Tiyatro’da etkinlik düzenliyor. Şahê Bedo’nun sahne alacağı etkinlikte, skeçler ve çeşitli sunumlar yapılacak. Kürt dili onur ödüllerinin de verileceği geceye Gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Emine Demir, tüm okurları ve Diyarbakırlıları davet etti. Gazetenin günlük yayına geçmesinin yıldönümü nedeniyle Adana, Urfa ve Adıyaman’da da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. (Diyarbakır/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Rekora doymuyorlar

SONRAKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa