22 Ağustos 2008 00:00

Olimpiyat sınavında başarılı olduk

TRT Genel Müdürü Şahin, Çin’in başkenti Pekin’de devam eden 27. Yaz Olimpiyatları’nda TRT’nin örnek bir yayıncılık sergilediğini ifade etti

Paylaş

TRT Genel Müdürü Şahin, Çin’in başkenti Pekin’de devam eden 27. Yaz Olimpiyatları’nda TRT’nin örnek bir yayıncılık sergilediğini ifade etti. TRT’nin Pekin Olimpiyatları’ndan yaptığı yayınlara ilişkin eleştirilere cevap veren Şahin, Pekin Olimpiyat Oyunları’nın, yayıncılık açısından olimpiyatlar tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı. İlk kez bu olimpiyatlarda HD sinyal üretildiğini ve Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkede olimpiyatların HD formatıyla izlendiğini kaydeden Şahin, TRT’nin de bu yayınları HD olarak yayınlamak üzere Digitürk’le işbirliğine gittiğini ve TRT 3 yayınlarının Digitürk 75. kanaldan HD olarak izleyicilere ulaştırıldığını anlattı.
Yayıncılık açısından Pekin Olimpiyat Oyunları’nın önemli bir başka farkının, olimpiyat organizasyonu içerisinde yer alan müsabakaların tamamından yayın sinyali üretilmesi olduğunu ifade eden Şahin, “Bunun anlamı şudur. Zaman zaman aynı saat dilimi içerisinde 5-6 müsabaka olabilmektedir. Ortalama bir hesapla, her gün yaklaşık 150 saatlik müsabaka yapılmakta, dolayısıyla bu süre kadar yayın sinyali üretilmekte ve ne yazık ki bir günlük periyotta bu sinyalin neredeyse 6’da 1’i ekrana getirilebilmektedir.
Durum böyle olunca TRT günlük yaklaşık 150 saatlik yayın sinyalinin içerisinden olimpik popülerlik, sporcularımızın müsabakaları ve Türk halkının beğenisi doğrultusunda seçimler yapmakta, diğer branşları da özetler şeklinde izleyiciye ulaştırmaktadır. Zaman zaman da ülkemizde çok da bilinmeyen branşlar, kısa süreli de olsa izleyicilere tanıtmak için yayın planlarına dahil edilmektedir” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Kazanmayı öğrendik’

SONRAKİ HABER

Doğan ile Karamehmet’in İddaa savaşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...