23 Ağustos 2008 00:00

Atina’da kürsüye çıkanlar Pekin’de döküldü

Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin madalya beklediği sporcuların büyük çoğunluğu, kürsüye çıkamayarak düş kırıklığı yarattılar.

Paylaş

Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin madalya beklediği sporcuların büyük çoğunluğu, kürsüye çıkamayarak düş kırıklığı yarattılar.
2004 yılında Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen 28. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan toplam 10 milli sporcudan hiçbirisi Pekin-2008’de kürsüye çıkamadı.
Atina’daki Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan Türk sporculardan Nurcan Taylan, Taner Sağır, Şeref Eroğlu, Bahri Tanrıkulu, Eşref Apak, Aydın Polatçı, Mehmet Özal ve Sedat Artuç’un Pekin’deki performansları madalya için yeterli olmadı. Ayrıca, Atina’da madalya kazanan Halil Mutlu, sakatlığı nedeniyle, Atagün Yalçınkaya da profesyonelliğe geçmesi nedeniyle Pekin-2008 kadrosunda yer almadı.
Atina 2004
Atina-2004’te Türkiye adına halterde Nurcan Taylan, Halil Mutlu ve Taner Sağır altın, boksta Atagün Yalçınkaya, grekoromen güreşte Şeref Eroğlu, tekvandoda da Bahri Tanrıkulu gümüş, atletizmde Eşref Apak, serbest güreşte Mehmet Aydın Polatçı, grekoromen güreşte Mehmet Özal ile halterde Sedat Artuç da bronz madalya kazanmıştı.
Bu sporculardan hiçbirisi bir sonraki olimpiyat olan Pekin-2008’de madalyaya ulaşamadı.
Pekin 2008
Pekin-2008’de halterde Türkiye’nin madalya umutları Nurcan Taylan, Taner Sağır ve Sedat Artuç “sıfır” çekerken, grekoromen güreşte Şeref Eroğlu ve Mehmet Özal, serbest güreşte de Mehmet Aydın Polatçı, bronz madalya müsabakasına dahi çıkamadan elendi.
Atletizmde Eşref Apak, çekiç atma elemelerini geçemezken, tekvandoda Bahri Tanrıkulu ise ilk turda oyunlara veda etti.
Madalyalar yeni isimlerin
Pekin-2008’de Türkiye’nin şimdiye dek kazandığı toplam 7 madalyada da yeni isimlerin imzası bulunuyor. Serbest güreşte Ramazan Şahin altın, halterde Sibel Özkan, atletizmde Elvan Abeylegesse ve tekvandoda Azize Tanrıkulu gümüş, grekoromen güreşte Nazmi Avluca, tekvandoda Servet Tazegül, boksta da Yakup Kılıç bronz madalya kazandı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘2. Akhisar Spor Şenliği’ yapıldı

SONRAKİ HABER

Elvan’dan ikinci gümüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...