27 Ağustos 2008 00:00

Kuruçeşme halkından çözüm önerisi

Kuruçeşme halkı, Şehir Plancıları Odası’nın da desteğiyle hazırladığı, “Yıkım Yerine Çözüm Projesi”ni, İHD’de yapılan basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.

Paylaş

Kuruçeşme halkı, Şehir Plancıları Odası’nın da desteğiyle hazırladığı, “Yıkım Yerine Çözüm Projesi”ni, İHD’de yapılan basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.
Şehir Plancısı Tuncay Karaçorlu, söz konusu alanda barınma ihtiyacı bulunan 62 aileden bir bölümünün, Hazine arazilerine ilişkin olarak 2002 yılında çıkarılan yasadan yararlandırılması, kalan bölümünün ise alanda yapılacak kamulaştırma çalışması ile çözülebileceğini söyledi.
Toplantıda konuşan Kuruçeşme Mahalle İnisiyatifi Sözcüsü Necla Özdemir Cenan, gecekondu sorununun aslında ülkenin ve İzmir şehrinin sorunu olduğunun farkında olduklarını belirterek, “Kapımıza dayanan dozerlerin başka şehirlerde de ve başka ilçelerde de aynı ortak kaderi paylaşan insanların kapısına dayandığını biliyoruz. Gecekonduda yaşamak istemiyoruz” dedi.
Cenan’ın ardından söz alan Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi Temsilcisi Avukat Nazan Sakallı da, mahallenin mahkeme sürecine ilişkin bilgi vererek, “Bu süreç henüz devam etmekte iken mahalle halkı mağdur edilmeksizin meselenin sonlandırılması için gerek yerel yönetimin kamu yararı gözeterek yeni alternatifler geliştirmesi, gerekse konuya duyarlı toplumsal kesimlerin geliştireceği çözüm önerilerinin dikkate alınması önemlidir” dedi.
Şehir Plancısı Tuncay Karaçorlu, planda yapılacak değişikliklere temel olan alanda barınma hakkı ihtiyacı olan 62 ailenin bir bölümünün 2002 yılında çıkan Hazine arazilerine ilişkin yasadan yararlanabilme olanaklarına sahip olmalarının sağlanması gerektiğini belirtti. Kalan bölümün ihtiyacının ise alanda yapılacak kamulaştırma yolu ile karşılanabileceğini belirten Karaçorlu, “Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olarak değil, sosyal dönüşüm olarak sağlanması olanaklı olabilir” dedi.
Mahalle halkı, bugün saat 10.00’da projelerini Buca Belediyesi’ne dilekçeleriyle birlikte sunacak. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Sınırlara Hayır Kampı’

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanlığında saadet zinciri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa