29 Ağustos 2008 00:00

Termik santrale karşı tabutlu protesto

Şırnak Termik Santral Karşıtı Platform, açıkladığı eylem planında yer alan oturma eylemlerinin son gününde tabutlu yürüyüş düzenleyerek oturma eylemi yaptı

Paylaş

Şırnak Termik Santral Karşıtı Platform, açıkladığı eylem planında yer alan oturma eylemlerinin son gününde tabutlu yürüyüş düzenleyerek oturma eylemi yaptı.
Platform, Toptepe (Avgamasiya) mevkiinde kurulması planlanan termik santrale karşı eylemlerine devam ediyor. Platformun Cumhuriyet Meydanı’nda 3 gündür düzenlediği oturma eyleminin son gününde Siirt Caddesi’nden tabutlu yürüyüş yapıldı. Eyleme Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, DTP İl Başkanı Halil İrmez ve platform temsilcilerinin yanı sıra 2 bin kişi katıldı. Yürüyüş sırasında ‘Termik santral öldürür’ yazılı tabut taşıyan kitle, ‘Acar Geliş bu ne kirli iş’, ‘Zehirli sermaye istemiyoruz’, ‘Acar termiği al başına çal’, sloganları attı.
Yürüyüşün ardından platform adına Genç-Der Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Bilir ve KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Doğan konuşma yaptı. Sinop’ta da nükleer santral kurulmak istendiğini ve Sinopluların buna karşı eylemler düzenleyerek önlemeye çalıştığını aktaran Bilir, “Bilmeliyiz ki yalnız değiliz ve bunu başaran, santrallerin kurulmasını engelleyen pratikler mevcuttur” dedi. Termik santrale karşı panel düzenleyeceklerini ifade eden Doğan ise “Panele iki akademisyen katılacak ve santralin bilimsel olarak zararlarını anlatacaklar. Biz panelimizin en ön sıralarında 3 koltuğu Acar ve Geliş için ayıracağız” dedi.
Oturma eylemi, davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla son buldu. (Şırnak/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Dilovası çöplük olmasın

SONRAKİ HABER

Altıncılar bugünün korsanları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...