31 Ağustos 2008 00:00

6 ay sonraki teşhis de işe yaramadı

Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi Yasin Hayal’in abisi Osman Hayal, Dink ailesi avukatı huzurunda bir gizli tanık tarafından teşhis edildi.

Paylaş

Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi Yasin Hayal’in abisi Osman Hayal, Dink ailesi avukatı huzurunda bir gizli tanık tarafından teşhis edildi. Tanık, Osman Hayal’in olay günü Agos gazetesi önünde tetikçi Ogün Samast’la birlikte olduğunu vurguluyor. Ancak Dink ailesi avukatlarının delilleri İstanbul Emniyetine sunmasından 6 ay sonra ortaya çıkan teşhisin de etkili olmadığı görülüyor.
Dink ailesi avukatı huzurunda Hayal’i teşhis eden gizli tanık ifadesinde, Osman Hayal, Ogün Samast ve kıvırcık saçlı bir kişinin Akbank civarında ayakta duyduğunu dile getirdi. Gizli tanık ifadesine “Olay meydana geldikten sonra Osman Hayal, diğer kişilere dönerek kafasını salladı ve akabinde caddenin karşı kaldırımına geçerek Mecidiyeköy istikametine doğru kaçtı” diye devam etti.
Bu çelişki görülemedi mi?
Osman Hayal ise çelişkili ifadelerini sürdürdü. Poliste ve savcılıkta verdiği ifadelerde suçlamaları kabul etmeyip saat 15.00 civarında otobüse bindiğini, Dink öldürüldüğünde, saat 16.00’da yolda olduğunu öne sürdü. “Olay esnasında tam olarak nerede olduğumu ise hatırlamıyorum. Ama muhtemelen Trabzon’a doğru otobüste seyir halinde olabilirim” diyen Osman Hayal, olayı akşam saatlerinde ailesiyle televizyonda öğrendiğini, annesinin Dink’in altı delik ayakkabısını görünce ağladığını ileri sürdü. İfadeleri bir birini tutmayan Osman Hayal, İstanbul-Trabzon yolunun 18 saat olduğunu unutuyor. Osman Hayal’in 15.00’de yola çıktığında 09.00 sularında Trabzon’da olması gerekirken otobüse bindiği gün akşam saatlerinde Trabzon’a vardığını ileri sürdü. Ancak savcı ve polis bu önemli çelişkinin üzerine gitmeye gerek görmüyor.
Savcılık gizli tanığın ifadesine itibar etmezken buna gerekçe olarak da gizli tanığın cinayet sonrasında verdiği ilk ifadesinin yanlış çıkması gösteriliyor. Oysa Osman Hayal’in ifadelerinin hiçbirinin birbiriyle tutarlı olmaması göz ardı ediliyor.
Yalanını kabul etmişti
Üç gün gözaltında tutulan Osman Hayal, gizli tanığın ifadesine rağmen geçen cumartesi serbest bırakılmıştı. Verdiği 9 sayfalık ifadede suçlamayı reddeden Osman Hayal, önceki ifadesinde Trabzon’da olduğunu öne sürmüş, telefonu Dink’in öldürüldüğü gün 11.27’de Kısıklı’da sinyal verdiğinin saptandığı hatırlatılınca yalan söylediğini itiraf etmişti. Kardeşinin böyle bir olaya karışmasından rahatsızlık duyduğu için Trabzon’da olduğunu söylediğini ileri süren Osman Hayal, “Psikolojik olarak çöktüğüm için böyle söyledim. Olayla ilgim olmadığı için, İstanbul’da bulunmamın bir şeyi değiştirmeyeceğini ve yanlış anlaşılacağımı düşünerek söylemedim” demişti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Nike insan haklarının neresinde?

SONRAKİ HABER

Pancarlar susuzluktan kurudu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...