06 Eylül 2008 00:00

‘Adliyeler saray biz de kapıkulu değiliz!’

Adliye çalışanları, yeni yargı yılının açılışını eylemle karşıladı. Yıllardır biriken sorunlarının çözülmesini isteyen emekçiler, “Adliyeler saray biz de kapıkulu değiliz” dediler.

Paylaş

Adliye çalışanları, yeni yargı yılının açılışını eylemle karşıladı. Yıllardır biriken sorunlarının çözülmesini isteyen emekçiler, “Adliyeler saray biz de kapıkulu değiliz” dediler.
İzmir Bayraklı’daki yeni adliye önünde toplanan BES üyesi yargı emekçileri, taleplerinin yazılı olduğu pankart ve dövizlerle adliye binasına 200-300 metre uzaklıktaki AKP il örgütüne yürüdüler. AKP il binası önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, anayasal bir görev olan yargı işlevinin sağlıklı ve nitelikli bir biçimde sürdürülebilmesi, çalışma barışında sürekliliğin sağlanabilmesi için yargı emekçilerinin kendi görev, sorumluluk ve iş yoğunluklarına eş değer bir biçimde, merkez-taşra ayrımı yapılmaksızın “insanca yaşam ücreti” elde etme hakları olduğunu söyledi.
Ortak mücadele
Basın açıklamasında konuşan BES MYK Üyesi Musa Sever de AKP il örgütleri önüne siyah çelenk bırakma eyleminin sendikanın merkezi toplantısında alınan bir karar olduğunu aktardı. Sever, yargı emekçilerine örgütlenme çağrısı da yaptı. Eyleme destek veren hukukçular adına konuşan ÇHD İzmir Şube Başkanı Nazan Sakallı da, ülkede hukukun, tüm yurttaşlar için geçerli olan bir haklar bütünü olması gerektiği gerçeğinin görmezden gelindiğini söyledi. Sakallı, “Biz yargı emekçileri olarak adalet istiyoruz ve bu isteğimizin ancak birlikte vereceğimiz ortak mücadele ile gerçekleşeceğini biliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından sendika yöneticilerinden bir grup AKP il binası önüne giderek siyah çelenk bıraktı.
Adalet istediler
BES Adana Şube üyesi emekçiler de Adana Adliyesi önünde eylem yaptı. Emekçiler sık sık “Yargıda adalet istiyoruz”, “Eşit işe eşit ücret”, “Söz yetki karar çalışanlara” sloganlarını attılar. Burada konuşan BES Şube Başkanı Sinan Tunç, her sene olduğu gibi bu sene de Cumhurbaşkanından yargı başkanına kadar birçok kişinin adli yılla açıklama yapacağını, ancak yapılan açıklamaların hepsinde yargı emekçilerinin sorunlarına değinilmeyeceğini söyledi.
Hükümetin ve Adalet Bakanlığının yargıda hizmetlerin yürütülmesini bir bütün olarak ele alması gerektiğini ifade eden Tunç, “insanca yaşayacak ücret” talebini yineledi. Tunç, yargı emekçilerinin ekonomik, sosyal ve özlük sorunlarının çözümü için emekçilerin lehine yeni ve adil bir düzenleme yapılmasını talep etti. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

IBM çalışanlarına uluslararası destek

SONRAKİ HABER

Kamu emekçileri yolsuzluk iddialarına yanıt bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...