11 Eylül 2008 00:00

AKP’de şimdi de kömür yolsuzluğu

Peş peşe patlak veren yolsuzluk iddialarına bir yenisi eklendi. Kömür dağıtımındaki yolsuzluklar gündemde

Paylaş

CHP Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin yerel seçimlere yönelik çalışmaları kapsamında ilk rapor CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’ten geldi. Ateş raporunda kömür dağıtımında yaşan yolsuzluklara yer verdi. Ateş, 26-27 Ağustos tarihlerinde Iğdır, Kars ve Ardahan’da yaptığı incelemeleri bir rapor halinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a sundu. Raporunda bölge halkının isteklerine ve bölgenin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ateş, üç ilin ekonomisinin de çökme noktasına geldiğine dikkat çekti. Ateş, “Her üç ilde de nüfusun ortalama yüzde 75’i hayvancılık ve tarımla uğraşmaktadır. Son yıllarda uygulanan ekonomik politikalar sonucu hayvancılık ve tarım çok olumsuz etkilendiğinden, üç ilin ekonomisi de çökme noktasına gelmiştir” dedi.
Raporunda Iğdır, Kars ve Ardahan’da son beş yılda milli gelir oranında yaklaşık yüzde 25’in üzerinde kayıp olduğunu ifade eden Ateş, 2001 ve 2002’de Kars’ta yılda 2.5 milyon Dolar ihracat yapan üretici firma olduğunu ancak bugün ihracat yapılmadığını belirtti.
AKP’li vekilin sattığı kömür dağıtıldı
Yılmaz Ateş, Kars, Iğdır ve Ardahan’da yaptığı çalışmalara ilişkin hazırladığı raporunda bölgedeki kömür yardımlarına ilişkin tespitlerde bulundu. Ateş raporunda şunları söyledi: “Yolsuzluk ve kayırmacılık örnekleri saymakla bitmiyor. En büyük vurgunda yoksul oldukları ileri sürülen ailelere dağıtılan kömür üzerinden yapılmaktadır. Posof İlçe merkezine geçen yıl bedava dağıtılmak üzere180 ton kömür verilmiştir. Kömür kullanıma uygun olmadığı için halen dere yatağında beklemektedir. Belediye Başkanı ve Kaymakam, Vali’ye durumu iletip, kaliteli 150 ton kömürün yeterli olduğunu bildirmelerine rağmen bu yıl yine Erzurum’un Oltu İlçesinde AKP’li bir milletvekilinin çıkarıp sattığı kömürden 500 ton gönderilmiştir. Yoksulluk bahane edilerek devlet kaynakları AKP’lilere ve yandaşlarına peşkeş çekilmektedir.”
Esnaf sayısı düştü
CHP’li Ateş, raporunda 2003 yılında Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odasına 9448 esnafın kayıtlı olduğunu, bu sayının 2006’da 6050’ye düştüğünü kaydetti. Ateş, bölgede bugün için faaliyetini sürdüren esnaf ve sanatkarın daha az olduğunun belirtildiğini ifade etti. Ateş, AKP iktidarı döneminde esnaf, sanatkar, sanayi ve ticaret alanında kapanan işyeri sayısının da yüzde 35’in üzerinde olduğunu belirtti. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Bir kurum daha AKP’nin elinde

SONRAKİ HABER

EMEK GÜNLÜĞÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...