16 Eylül 2008 00:00

‘Bunun Bir Sergi Olduğundan Emin Değilim’

Güncel sanatçı Halil Altındere’nin “Bunun Bir Sergi Olduğundan Emin Değilim” adlı son sergisi Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisinde açılacak. Sergi, 18 Eylül-5 Ekim 2008 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek

Paylaş

Güncel sanatçı Halil Altındere’nin “Bunun Bir Sergi Olduğundan Emin Değilim” adlı son sergisi Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisinde açılacak. Sergi, 18 Eylül-5 Ekim 2008 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
“İstiklâl Serüveni” başlıklı güncel sanat sergi dizisi, René Block editörlüğünde ve Melih Fereli danışmanlığında hazırlanıyor. Dizi kapsamında açılan bu sergi, güncel sanatın çarpıcı örneklerinden birini İstiklal Caddesi’nden geçenlerle buluşturacak.
Halil Altındere/Kayıplar Ülkesiyle Dans adlı monografi de sergiyle eş zamanlı olarak Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanacak. Süreyyya Evren’in kaleme aldığı monografi, René Block editörlüğünde ve Melih Fereli danışmanlığında hazırlanan Türkiye’de Güncel Sanat monografileri dizisinin altıncı kitabı olacak.
1971 Mardin doğumlu olan sanatçı Halil Altındere, 1996 yılında Çukurova Üniversitesi Resim Bölümünde lisans, 2000’de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde lisansüstü eğitimini tamamladı. 1999’dan bu yana art-ist güncel sanat dergisinin yayıncılığını sürdürmekte olan Altındere, 2002 yılından beri küratöryel çalışmalar yapıyor.
Halil Altındere, erken dönem çalışmalarında ulus-devleti, iktidarı simgeleyen kimlik kartı, banknot, pul gibi günlük yaşamdan sıradan nesnelerin anlamlarını küçük müdahalelerle tersyüz ederken, 2000 sonrası üretimlerinde daha çok alt kültürleri, gündelik yaşam içindeki sıra dışı ancak olağan görünen durumları konu etti. Politik ve ironik bir yaklaşımla ürettiği çalışmaları, 1997 Uluslararası İstanbul Bienali’nden 2007’de documenta’ya kadar birçok önemli sergide yer aldı.
Altındere için hazırlanan kitabın yazarı Süreyyya Evren, sanatçıyı “Her zaman en kenarda olanların, dışarıda bırakılanların merkezdeki rolünü artırmaya yönelik işler yapıyor ve yapmayı da sürdürüyor” sözleriyle tanımlıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de Alman kültür esintileri

SONRAKİ HABER

Yazar Wallace intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...