17 Eylül 2008 00:00

Başbuğ’dan ‘seçtiği gazetecilere’ nasihat

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, seçtiği gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya gazetemiz Evrensel’in yanı sıra Birgün, Taraf, Zaman, Bugün ve Vakit alınmadı

Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, seçtiği gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya gazetemiz Evrensel’in yanı sıra Birgün, Taraf, Zaman, Bugün ve Vakit alınmadı.
4 saate yakın süren toplantıda Başbuğ, haftada bir basın brifingi verileceğini ve 24 saat gazetecilerin telefonlarına hazır bir temas noktası olacağını anlattı. ABD ile işbirliği sürecinin devam edeceğini de vurgulayan Başbuğ, sınır ötesi harekat yetkisi veren tezkerenin uzatılmasını beklediklerini, Meclis açılır açılmaz da konunun gündeme geleceğini ifade etti. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli orgenerallerin TSK adına ziyaret edilmesini savunan Başbuğ, “Ziyaret, komutanların hizmetlerine karşı bir vefa borcudur. Bunun TSK adına yapılması doğal. Bu, silah arkadaşlığının gereği olarak algılanmalı. İnsani boyutu olan bir olay” diye konuştu.
Kimsenin TSK’yı siyasete alet etmemesini ve TSK üzerinden siyaset yapılmamasını isteyen Başbuğ, temel konularda TSK’nın tavrının da değişmeyeceğini vurguladı. Başbuğ bugün de ajans ve televizyonların temsilcileriyle bir araya gelecek. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Ödülün geri alınması istendi

SONRAKİ HABER

ibibik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...