18 Eylül 2008 00:00

DTP’den tezkereye tepki

DTP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtulan, hükümetin sınır ötesi operasyon tezkeresinin süresini uzatma planlarına tepki gösterdi.

Paylaş

DTP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtulan, hükümetin sınır ötesi operasyon tezkeresinin süresini uzatma planlarına tepki gösterdi. Tezkereye destek vermeyeceklerini belirten Kurtulan, “Ölme-öldürme kurgulu siyasetten vazgeçilmeli. Yaşa-yaşat siyaseti hakim olmalı” diye konuştu.
Hükümet, süresi 17 Ekim’de dolacak olan sınır ötesi operasyon yetkisinin süresini uzatmayı planlarken, Kurtulan Meclis’te gazetecilerin soruları üzerine hükümetin kararını değerlendirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un da sürenin uzatılması yönünde bir sorun olmadığına ilişkin açıklaması olduğunu kaydeden Kurtulan, “Biz de zaten bir sorun olmayacağını biliyoruz. Eğer ordu talep ederse yeniden tezkerenin çıkartılmasını hükümet seve seve, isteyerek yapar, bunu birlikte planlarlar” dedi. Sınır ötesi operasyon yetkisinin uzatılma kararını üzüntüyle karşıladıklarını kaydeden Kurtulan, “Defalarca denenmiş, sonuç alınmamış, çok insanımızın canını yitirmesine sebep olmuş bir durumu yeniden ülkemizin gündemine getirmek, daha çok insanımızın kanının akmasına sebep olmuş bu yöntemi yeniden tartışıyor olmaktan üzüntü duyuyoruz. Diliyoruz ki gerçekten sağduyu hakim olsun, bu yanlış için tekrar, yeniden adım atılmasın. Bu yöntem çok denendi. Demokratikleşme adımları atılmalı, bunları tartışmalıyız” diye konuştu.
Tezkerenin Meclis’e gelmesi halinde destek vermeyeceklerini de kaydeden Kurtulan, “Bu konuda çok ciddi bir tutum içerisinde olacağız. Yeni bir operasyonun bu ülkede yaşayan hiç kimseye faydası yok. Sorunun çözümü ancak demokratik yöntemlerle mümkündür. Yeter ki istekli olalım. Kan akıtılmasına artık yeter diyelim. Savaşa çatışmalara yeter diyelim” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

‘Savaş tezkeresi’ uzatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...