23 Eylül 2008 00:00

CHP’de adaylık istifası


Muğla’nın Milas İlçesi’ne bağlı Ören Beldesi’nde, Belediye Başkanı Kazım Turan ve beraberindeki 80 kişi, CHP’den istifa etti. İstifaların nedeni olarak, eski ANAP’lı Mesut Tiryaki’nin CHP ilçe teşkilatına üye olarak kaydedilmesi ve yerel seçimlerde belediye başkan adayı gösterileceği iddia ediliyor.
Ören Belediye Parkı’nda yaklaşık 700 kişinin katıldığı bir açık hava toplantısı düzenleyen Ören Belediye Başkanı CHP’li Kazım Turan, partisinden istifa etti. 4 dönemdir CHP’den Ören belediye başkanlığını yürüten Turan ile birlikte, Ören CHP Belde Teşkilatı’nda bulunan 93 üyeden 80’i de partileriyle yollarını ayırdı. Ören Belediye Meclisi’ndeki 5 CHP’li üye de partilerinden istifa etti. Başkan Turan, “Verdiğimiz tepki Atatürk’ün kurduğu partiye, yani CHP’ye değil. CHP’ye yakışmayan, bir zamanlar CHP’lilere kan kusturan kişileri partiye üye yapan yöneticileredir. Siyasetimizi ve halka hizmeti bir başka sol parti altında gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Milas CHP İlçe Başkanı Muhammet Tokat ise bir üyenin partiye kayıt edilmesine bu kadar sert tepki gösterilmesine anlam veremediğini belirterek, “Kararda acele ettikleri görüşündeyim” dedi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et