31 Ocak 2009 00:00

Sinan Suner anıldı

ODTÜ öğrencisi, Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği (YDGD) üyesi Mehmet Sinan Suner, öldürülmesinin 29. yılı olan dün Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarı başında, bir grup ODTܒlu arkadaşı tarafından anıldı.

Paylaş

ODTÜ öğrencisi, Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği (YDGD) üyesi Mehmet Sinan Suner, öldürülmesinin 29. yılı olan dün Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarı başında, bir grup ODTܒlu arkadaşı tarafından anıldı.
Sinan Suner, 30 Ocak 1980’de; Ankara Yukarı Ayrancı semtinde, duvara yazı yazarken, MHP’li Bakan Cengiz Gökçek’in koruması Süleyman Ezendemir tarafından vuruldu. Ezendemir kurşunlamakla da yetinmedi, arabasına aldığı Sinan Suner’i başkent sokaklarında dolaştırıp, işkence etti; öldüğünden emin olunca da bir hastanenin kapısına bıraktı.
Olayın duyulmasının ardından yoldaşları harekete geçti ve 2 Şubsat 1980’de Sinan Suner’in öldürüldüğü yerde bir protesto gösterisi düzenledi. Gösteriye askerler müdahale etti ve çıkan çatışmada, er Zekeriya Önge’yi öldürdüğü iddiasıyla Erdal Eren 24 arkadaşıyla birlikte gözaltına alınıp, Mamak Askeri Cezaevi’ne atıldı. Erdal Eren, jet hızıyla yapılan yargılamanın ardından 13 Aralık 1980’de, idam sehpasına çıkarıldı.
Erdal Eren’in idamını protesto etmek isterken gözaltına alınan yine aynı yaşlardaki yoldaşı Ercan Koca da polisler tarafından gözaltında işkence sonucu katledildi.
Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarı başında toplanıp, karanfiller bırakıp, saygı duruşunda bulunan arkadaşları adına konuşan Dinçer Mete, üç arkadaşın da ölüme giderken kendilerinden ve yürüyüşün süreceğinden hiç şüpheleri olmadığını ifade etti.
Emek Partisi Ankara İl Yöneticisi İbrahim Akkaya da üç yoldaşlarının da 29 yıldır birlikte anıldığını, mücadeleleri uğruna ölüme gitmeden çekinmediklerini söyledi. Akkaya, “Onların bıraktıkları bayrak daha da yükseklerde dalgalanacak” dedi.
Grup daha sonra Erdal Eren ve Ercan Koca’nın mezarlarını da ziyaret ederek karanfiller bıraktı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Değirmenin suyu nereden geliyor?

SONRAKİ HABER

Sağlıkta dönüşüm sürdürülebilir değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...