21 Şubat 2009 00:00

Bir saatte 12 kişi işsiz kalıyor

TÜRK-İŞ 8. Bölge Başkanı Mehmet Kanca sadece Bursa’da kriz gerekçesiyle saate 12 kişinin işten atıldığını bildirdi.

Paylaş

TÜRK-İŞ 8. Bölge Başkanı Mehmet Kanca sadece Bursa’da kriz gerekçesiyle saate 12 kişinin işten atıldığını bildirdi. 2009 yılının ilk ayında Bursa’da 8 bin 401 işçinin işten çıkarıldığını anlatan Kanca, günde 280 kişinin işsiz kaldığını kaydetti.
Kanca, krizle beraber Türkiye’deki sosyal dengenin her geçen gün bozulduğunu kaydetti. Kanca, “Yarın bir sosyal patlamayla karşı karşıya kalmamız an meselesi. Bu uyarıyı bütün meydanlardan yapıyoruz. Hala, ‘bize sıkıntı gelmedi’ deyip halkı uyutmak, televizyon ekranlarına bağlamak, kumar seyrettirmek, yemek yarışları seyrettirmek, eş bulmak bizim işimiz değil. Bizim işimiz iş ve aş, biz iş ve aş istiyoruz. Maalesef hükümet kafasına takmış seçimi. Bizim derdimiz geçim, 29’unda görüşürüz inşallah” dedi.
İşten çıkarılanların dram yaşadığına işaret eden Kanca, “Sabah evinden ‘işe gidiyorum’ diyerek çıkıyor işsiz arkadaş. Yaklaşık bir yıldır işsiz; neden yalan söylüyor? Çünkü çocuğunun pisikolojik konumunu etkilememek için. Akşam eve döndüğünde, içeriye bir baba gibi giremiyor, neden, evde çorba kaynatamadığı için.” (Bursa/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Sinter direnişi adliyeye taşındı

SONRAKİ HABER

BÜTÜN BASIN EMEKÇİLERİ İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...