04 Mart 2009 00:00

Trabzon’un golleri yerli oyunculardan

SÜPER Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren 4 büyüklerden Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ta yabancı oyuncular takımlarını sırtlarken, Trabzonspor’da ise yerli oyuncular etkili performanslarıyla göz dolduruyor.

Paylaş

SÜPER Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren 4 büyüklerden Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ta yabancı oyuncular takımlarını sırtlarken, Trabzonspor’da ise yerli oyuncular etkili performanslarıyla göz dolduruyor.
2008-2009 sezonun 22. haftasının geride kalmasıyla şampiyonluğun en güçlü adaylarından Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ta yabancı oyuncular, Trabzonspor’da ise yerli oyuncular ön plana çıkıyor.
Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, bu sezon rakip filelere gönderdiği toplam 30 golün 24’ünü yerli futbolcular, 6’sını ise yabancı futbolcular kaydetti. Trabzonspor’un 30 golüne imza koyan futbolcular şu şekilde oluştu: “Gökhan Ünal (9), Umut Bulut (9), Selçuk İnan (3), Tayfun Cora (3), Yattara (2), Isaac (2), Colman (2)”
Beşiktaş’ta ise 22’inci hafta sonunda toplam 35 gol kaydedilirken, bu goller 7’si yabancı, 3’ü de yerli olmak üzere 10 ayrı futbolcu tarafından atıldı. Atılan gollerin 31’inde yabancı oyuncular, 4’ünde yerli oyuncular söz sahibi oldu. Beşiktaş’ın 35 golünü kaydeden futbolcular ve attıkları gol sayısı şu şekilde oluştu: “Nobre (9), Bobo (5), Delgado (5), Holosko (5), Tello (4), Sivok (2), Gökhan Zan (1) Zapatocny (1), Serdar Özkan (1) ve Eskişehirspor’a transfer olan Batuhan Karadeniz (2)”
Fenerbahçe’nin 43 golü, 6’sı yabancı, 7’si yerli olmak üzere 13 futbolcu tarafından kaydedildi. Fenerbahçe’nin 43 golünden 26’sında yabancı futbolcuların, 16’sında ise yerli futbolcuların imzası bulunuyor. Fenerbahçe’de şu ana kadar kaydedilen 43 golü kaydeden futbolcular ve attıkları gol sayısı şu şekilde oluştu: “Alex (9), Lugano (6), Semih (5), Guiza (4), Deivid De Souza (4), Uğur Boral (4), Selçuk Şahin (3), Kazım Kazım (2), Roberto Carlos (2), Edu (1), Emre Belözoğlu (1), Önder Turacı (1), Emre Aşık (1), 1 gol de Galatasaray kendi kalesine.” Süper Lig’de 44 golle en çok gol atan takım olan Galatasaray’ı ise tam anlamıyla yabancı oyuncular sırtlıyor. Sarı-kırmızılı takımın 44 golüne 4’ü yabancı, 6’sı yerli 10 oyuncu imza koyarken, 4 yabancı futbolcu takımı adına toplam 33 gol kaydetti. Sarı-kırmızılıların 44 golünü kaydeden oyuncular ve attıkları gol sayısı şu şekilde oluştu: “Milan Baros (15), Lincoln (8), Harry Kewel (6), Arda Turan (5), Nonda (4), Servet Çetin (2), Ayhan Akman (1), Barış Özbek (1), Hakan Balta (1), Mehmet Topal (1)” (SPOR SERVİSİ)

UMUT VE GÖKHAN DEPLASMANI SEVİYOR

Süper Lig’de 45 puan ile averajla Sivasspor’un ardından 2. sırada yer alan Trabzonspor’da, forvet oyuncuları Gökhan Ünal ve Umut Bulut, takımlarına önemli katkı sağlıyorlar.
Trabzonspor, bu iki oyuncun gol attığı maçlarda 36 puan toplamayı başardı. Gökhan Ünal ve Umut Bulut, deplasmanlarda daha fazla gol kaydettiler. Gökhan 5 gol, Umut ise 6 golü deplasmanda kaydetti. Umut ve Gökhan böylece toplamda elde ettikleri 18 golün 11’ini dış sahalarda attılar.
ÖNCEKİ HABER

Galatasaray ve Beşiktaş yükselişte

SONRAKİ HABER

Şampiyon olma zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...