12 Mart 2009 00:00

AKP seçim bürosunda devlet yardımı yapıldı

AKP Tunceli’de İl Özel İdaresi’ni ve valiliği seçim çalışmalarında kullanırken, Adana’da da AKP’li Seyhan Belediyesi belediye imkanları ile verilecek olan dağıtımı AKP seçim bürosunda dağıtıyor.

Paylaş

AKP Tunceli’de İl Özel İdaresi’ni ve valiliği seçim çalışmalarında kullanırken, Adana’da da AKP’li Seyhan Belediyesi belediye imkanları ile verilecek olan dağıtımı AKP seçim bürosunda dağıtıyor. Seçim rüşveti olarak halka beyaz eşya, kömür ve erzak dağıtan AKP, bunun için devletin imkanlarını kullanmaya devam ediyor. Seyhan Belediyesi tarafından halka dağıtılacağı duyurulan 300 YTL’lik kira parası yardımı AKP seçim bürosunda yapıldı.
İNSANLAR ARABALARLA TAŞINDI
Adana Merkez İlçe Seyhan Belediye Başkanı ve AKP Belediye Başkan Adayı Azim Öztürk, halka belediye tarafından dağıtılacağı duyurulan yardım paralarını kendi seçim bürosunda dağıttırdı.
Halkı belediye araçları ile seçim bürosuna getiren, arabalarla tekrar mahallere götüren AKP’li belediye, basın mensuplarının gelmesi üzerine vatandaşları bürodan dışarı çıkartarak yardımın belediyede yapılacağını söyledi. Seçim bürosu çalışanları, yardımların belediye tarafından yapıldığını söylerken, bekleyen vatandaşlar ise “Madem belediyede verilecekti neden ismimizi burada yazdınız? Niçin iki gündür burada para dağıtıyorsunuz?” diye olaya tepki gösterdiler.
‘KÜRTLERİN OYUNU İSTEMİYORUM!’
Yardım almaya araçlarla getirilenlerin çoğunlukla Kürt vatandaşlar olduğu gözlendi. AKP’li Belediye Başkanı Azim Öztürk, aday olduktan sonra “Benim Kürtlerin ve Arapların oyuna ihtiyacım yok” diye açıklama yapmıştı. Seçim saatinin yaklaşması ile belediyenin her türlü imkanını kullanan Öztürk, oylarını istemediği Kürt vatandaşları para yardımı yaparak kandırmaya çalışıyor.
HALK TEPKİLİ
Ellerinde yeşil kartları ile AKP’li Azim Öztürk’ün seçim bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturan ve basın mensuplarının gelmesinden sonra dışarı atılan vatandaşlar ise “İki gündür burada para dağıtıyorlar. Bizim de ismimizi burada para alacağımızı söyleyerek yazdılar. Şimdi bizi ‘Yardımlar belediyeden yapılacak, yanlış gelmişsiniz. Belediyeye gidin yardımı oradan alın’ diyerek dışarı attılar” diyerek duruma tepki gösterdiler.
İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle yardımları almak zorunda olduklarını ifade eden vatandaşlar, kendilerini AKP’nin bu duruma düşürdüğünü, şimdi de bunun üstünden kendilerini ön plana çıkarmaya çalıştıklarını ifade ettiler. (Adana/EVRENSEL)
Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

Birlikte yönetmek için

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...