12 Mart 2009 01:00

Operasyona tepkiler sürüyor


EZİLENLERİN Sosyalist Platformu, Atılım gazetesi, Emekçi Kadınlar Derneği ve Sosyalist Gençlik Derneği’ne yapılan baskınlar ve gözaltılar protesto edildi.
İstanbul Galatasaray Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına DTP Milletvekili Sebahat Tuncel ve 29 Mart yerel seçimlerine İstanbul’un ilçelerinden katılacak adaylar katıldı.
Açıklamada, operasyonun Terörle Mücadele Yasası’na dayandırıldığı belirtilirken, uzun namlulu silahlarla kurumların, gazetecilerin evinin basıldığı ve avukatların gelmesi beklenmeden aramalar yapıldığına dikkat çekildi.
Baskınlar, Adana’da yapılan basın toplantısıyla protesto edildi. İHD şube binasında yapılan açıklamada, Emek Partisi, DTP, Sosyalist Parti, Halkevleri ve İHD de operasyonu kınadı. Açıklamada gözaltına alınanların bir an önce bırakılması istendi.
Gaziantep ESP Temsilciliğinde yapılan açıklamaya da Emek Partisi ve DTP’nin aralarında bulunduğu siyasi partiler ve kitle örgütleri destek verdi. Açıklamada, Antakya Bağımsız Sosyalist Belediye Başkan Adayı Muhsin Çobanoğlu’nun da bulunduğu hatırlatılırken, hiçbir gücün kendilerini yıldıramayacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et