17 Mart 2009 00:00

Telekom işçilerinden Meha direnişine destek

HAKLARINI istedikleri için kriz bahane edilerek işten atılan ve direnişe başlayan Meha işçilerine destek ziyaretleri sürüyor.

Paylaş

HAKLARINI istedikleri için kriz bahane edilerek işten atılan ve direnişe başlayan Meha işçilerine destek ziyaretleri sürüyor. İşçilerin dünkü ziyaretçisi Gazi Osman Paşa (GOP) Telekom işçileriydi.
Haber-İş üyesi Telekom işçileri, öğle molalarında toplu olarak Meha’ya geldiler. Fabrikanın bulunduğu yolu trafiğe kapatan işçileri, direnişçi işçilerde yolu trafiğe kapatarak karşıladılar.
“İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz” sloganları ile caddede yürüyüş yapan işçiler daha sonra direniş çadırının bulunduğu yerde toplandılar. Direnişçi işçiler adına konuşan Şahin Aslan, kendilerine verilen desteklerle mücadelelerini kazanacaklarını dile getirdi. Haklarını istedikleri için 117 kişinin işten atıldığını belirten Aslan, kendilerine kriz gerekçesiyle işten atıldıklarının söylendiğini ifade etti.
Fabrikalarının LC Waikiki ile iş yaptığını belirten Aslan, “LC Waikiki ile iş yapan tüm firmalar büyürken bizim firmanın kriz bahanesi kesinlikle yalan” diye konuştu. Aslan, kendilerine verilen desteğin devam etmesini istediklerini söyledi.
Telekom işçileri adına konuşan GOP İşyeri Baştemsilcisi Ahmet Karatay, Meha işçilerini sonuna kadar destekleyeceklerini ifade etti. Türkiye’nin bir çok yerinde direnişler olduğunu söyleyen Karatay, “Bizler sendikalı sendikasız işçiler birlikte oldukça kazanacağız. Bu yüzden buradayız” diye konuştu. Sadece bir defaya mahsus ziyarete gelmediklerini belirten Karatay, “İstediğiniz zaman yanınızda olacağız. Birlikte işler yapmaya hazırız” dedi. Bir süre daha işçilerle sohbet eden ziyaretçiler, yanlarında getirdikleri erzakları da işçilere verdiler. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

DESTEK GÜÇ VERİYOR

SONRAKİ HABER

Pirelli işçileri dava açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...