23 Mart 2009 00:00

Eskişehir’ de kriz esnafı da vurdu

Eskişehir’de Evrensel gazetesi okuru olarak buradan tüm okurları ve gazetenin bize ulaşmasında ve gazetemizin her gün evlerimize iş yerlerimize gelmesini sağlayan, emeği geçen tüm herkesi en içten duygularımla selamlıyorum...

Paylaş

Eskişehir’de Evrensel gazetesi okuru olarak buradan tüm okurları ve gazetenin bize ulaşmasında ve gazetemizin her gün evlerimize iş yerlerimize gelmesini sağlayan, emeği geçen tüm herkesi en içten duygularımla selamlıyorum... Öncelikle biraz kendimi tanıtmak isterim. Ben Eskişehir’de temizlik malzemeleri satan küçük bir dükkan sahibiyim. Gün geçtikçe işlerimin durgunlaşmasından, ayrıca Eskişehir’de var olan fabrikalarda binlerce işçinin işten atılmasından, arka arkaya gelen durmak bilmeyen zamlardan krizin gün geçtikçe bizi teğet geçmediğini ve ilerki günlerde daha da kötü koşularda bir hayatın bizi beklediğini bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Ve Eskişehir’de esnaf ve halk olarak zamlarla katlanan faturalarımızı ödeyemez hale geldik. Herkes krizin daha başında olduğumuzu söylüyor. Kriz nedeniyle ekonomik sıkıntıya giren halkın alım gücü de zayıfladı. Bu da bizleri etkiliyor. Başımızdaki AKP Hükümeti ise bizleri değil patronları krizden nasıl kurtarırım diye kafa yoruyor. Hükümet esnafı, ev hanımını, işçiyi, emekçiyi, emekliyi krizden koruyacak hiçbir düzenleme yapmıyor. Oysaki halkın talepleri var ve bu taleplerin yerine getirilmesi gerekir. Bu taleplerin bir kısmı:
- İşten çıkarmaların yasaklanması ve herkese iş güvencesi sağlanması,
- Zamların geri alınması,
- Halkın eğitim, sağlık, su, ulaşım gibi temel hakları, yaşamsal ihtiyaçlarımız doğrultusunda ücretsiz olmasıdır.
Bunlar bizim halk olarak etrafında bir araya gelmemiz gereken taleplerdir. Ve krizin yükünü ödememek için biran önce halk olarak birleşmeliyiz, mücadelemizi yükseltmeliyiz.
Gül Aldemir (Eskişehir)
ÖNCEKİ HABER

Ne yapıyoruz?

SONRAKİ HABER

Soluduğumuz havayı da ticarileştiriniz…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...