26 Mart 2009 00:00

Kapalı AKM’nin önünde buluşma

Çeşitli sanat dallarında ürünler veren sanatçılar, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü sebebiyle on aydır kapalı olan Atatürk Kültür Merkezi’nin önünde bir araya gelecek.

Paylaş

Çeşitli sanat dallarında ürünler veren sanatçılar, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü sebebiyle on aydır kapalı olan Atatürk Kültür Merkezi’nin önünde bir araya gelecek. Kültür Sanat Sendikası, Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi gibi kurumların desteği ile “AKM’siz Bir İstanbul’da Sanat Sustu, Hayat Dondu” sloganı çerçevesinde gerçekleşecek buluşmada, sanatçılar sansüre ve yasaklamalara tepki gösterecek ve kendi özlük hakları için mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini vurgulayacaklar.
12.00-14.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinliğin sunumu Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği İstanbul Temsilcisi Orhan Kurtuldu tarafından yapılacak. Agusto Boal tarafından yazılan Dünya Tiyatro Günü Bildirisi’nin yanında Yılmaz Onay tarafından yazılan alternatif bir bildirinin de okunacağı etkinlikte, piyanoda Aydın Karlıbel’in eşlik ettiği şef Serdar Yalçın yönetimdeki Opera Korosu, “Carmina Burana” isimli eseri seslendirecek. Buluşmada, Zafer Erdaş, Ufuk Karakoç, Ulaş Karagüllü, Emin İgüs, Nejat Yavaşoğulları, Grup Gündoğarken gibi müzisyenler, katılımcılara müzik dinletisi sunacaklar. Yavuz Demirkaya, Orhan Aydın, Bedri Baykam, Nilbanu Engin Deniz gibi çeşitli kurum ve meslek örgütlerine bağlı sanatçılar, etkinlik kapsamında yapacakları konuşmalarla AKM’nin on aydır kapalı olmasını ve Türkiye’de sanata darbe vuran tüm uygulamaları bir kez daha protesto edecekler.
27 Mart Cuma günü AKM’nin önünde yapılacak buluşma hakkında görüşlerine başvurduğumuz Orhan Kurtuldu, daha önce AKM’de sahne alan sanatçılar tarafından düzenlenen bu tip buluşma ve gösterilerin, AKM yeniden faaliyete geçene kadar düzenlenmeye devam edeceğini duyurdu. Kurtuldu, “AKM’nin ticari rant amacıyla feda edilmesine izin vermeyeceğiz” diyerek, 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olması planlanan İstanbul’un en önemli kültür merkezlerinden biri olan Atatürk Kültür Merkezi’nin şu anda kapalı olmasının, gayet ironik olduğuna dikkat çekti. Orhan Kurtuldu, “AKM’de yeniden arya sesi duymak isteyen herkesi, 27 Mart günü AKM’nin önünde bekliyoruz” dedi. (İSTANBUL)
Uğur Halil Karakullukcu
ÖNCEKİ HABER

Ülkenin on beş yıllık panoraması

SONRAKİ HABER

Tiyatrolar Günü’nde ücretsiz oyunlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...