03 Ocak 2012 08:38

Genelkurmaya teşekkür, BDP'ye hakaret

AKP'nin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'na katliam sonrası hassasiyeti için teşekkür etti! BDP'ye hakaretler yağdıran Erdoğan'ın hedefinde CHP ve medya da vardı.Roboski katliamı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'na gösterdikleri hassasiyetten dola

Genelkurmaya teşekkür, BDP'ye hakaret
Paylaş

Roboski katliamı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'na gösterdikleri hassasiyetten dolayı özel olarak teşekkür ederken, adli ve idari soruşturmanın sürdürüleceğini söyledi. Medyanın Roboski katliamını saatler sonra görmesinden dahi hoşnut olmayan Erdoğan'ın, "Medyaya rağmen Genelkurmay'a teşekkür ediyorum" demesi dikkat çekti. Medyanının olayı "katliam", "kirli savaş", "devlet halkını bombalıyor" diye görmesini eleştiren Erdoğan, bunların TSK'yı yıpratma çabaları olduğunu savundu. Alıştıkları bir hükümet olmadıkları için aynı ithamlarla kendilerinin de karşı karşıya kaldığını iddia eden Erdoğan, CHP'nin de istismar ve fitne faaliyetlerine giriştiğini belirtti.

35 KÜRT ÖLDÜRÜLDÜ DEMEK YANLIŞMIŞ

Uludere'de öldürülenlerin '35 Kürt öldürüldü' denilerek etnik bir zemine taşındığını savunan Erdoğan, Kürt vurgusunun yapılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Erdoğan, "Biz Uludere'de 35 insan hayatını kaybetmiştir diyoruz. Böyle bakıyoruz" dedi. BDP'yi kastederek sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, BDP'nin ülkeyi bölme hesabı yaptığını savundu. BDP'nin ırkçılık ve faşizm yaptığını iddia eden Erdoğan'ın, ırkçı ve hedef gösteren üslubu ise bir başka dikkat noktası oldu. Katliam sonrası İstanbul'da yapılan basın toplantısında vekillerin gülmesini örnek olarak veren Erdoğan, BDP'nin korucuları hedef gösterdiğini iddia etti. Cenazelerin üstüne parti bayrağının asılmasını iki yüzlülük olarak değerlendiren Erdoğan, "Öcalan'ın resmini o korucuların içinde taşıyanlar neye hizmet etmek istiyor. Ya sen kimsin? Kimin adına konuşuyorsun? Bu ülke bölünmüştür diyor. İpinizi gevşetmediği sürece tuvalete bile gidemezsiniz" dedi.

BDP'YE HAKARET YAĞDIRDI

Askerlerin ölümünde BDP'nin bir tepki göstermediğini belirten Erdoğan, canlı kalkan eylemlerini düzenleyenlerin BDP'liler olduğunu unutarak, "Bu eylemlerde hayatını kaybedenler için ne yaptınız?" diye sorması dikkat çekti. Erdoğan, "Apo'ya peygamber diyenlerin, Zerdüştlüğü Kürtlerin dini diyenlerin bu topraklarda hiçbir muhatabı yoktur" diyerek, mücadelenin dağda, kırda, bayırda, mağarada kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Kaymakam'ın Uludere'de halk tarafından linç edilmesine tepki gösteren Erdoğan'ın katliamı görmezden gelerek Kürt halkının misafirperverliği ile açıklaması ve BDP'lilere 'müsvedde' şeklinde hakaretlerde bulunması dikkat çekti. Medyayı hedef göstermekten çekinmeyen Erdoğan, medyanın bul olayı istismar etmeye çalıştığını ve suyu bulandırdığını savundu.

CHP'Yİ DE HEDEF ALDI

CHP'ye de ağır eleştirilerde bulunan Erdoğan, "CHP onların 'düşman devlet' algısını güçlendirmeye çanak tutuyorlar. Açıklamalar tam bir sorumsuzluk örneği" diyerek katliamın, 33 Kurşun'la bağdaştırılmasına tepki gösterdi. Erdoğan, "CHP'nin BDP'nin diliyle konuşmasına anlam vermekte zorlanıyoruz. CHP'nin üslübunun bu kadar örtüşmesi son derece dikkat çekicidir" dedi.

'TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK'

Gerekli açıklamaların bakanları tarafından yapıldığını ifade eden Erdoğan, molotof kokteylinin bir silah olarak ele alınması için hazırladıkları yasa tasarısının yakında Meclis'e geleceğini söyledi. Medyayı yine eleştiren Erdoğan, "Spekülasyonların yapılmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Erdoğan, son olarak yine BDP'lilere yüklenerek, "Bunlar müsvedde bile değil. Terörle mücadele kararlılıkla sürecek. Terörün uzantıları ile mücadele edilecek. Dağlarda mağaralarda ne pahasına olursa olsun etkisiz hale getireceğiz. Meydanı terörün uzantılarına bırakmayacağız. Onların tahriklerine boyun eğmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu meseleyi çözeceğiz, İstismar girişimlerini çiğneyip geçeceğiz" dedi.

Grup toplantısı sürerken Filistin Başbakanı İsmail Haneyi grup toplantısına katıldı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

SİYAD Onur Ödüllerinin sahipleri belli oldu

SONRAKİ HABER

'Sen bu katliamın baş sorumlususun'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...